ΈΣΠΑΣΕ ΤΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ! Τα 4 βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να αποφύγετε τα δυσάρεστα!

146

Young married couple in bed having sex
Ποια είναι:

1. Άφθονο νερό
Ένα καλό πλύσιμο στην περιοχή μπορεί να απομακρύνει τα υπολείμματα σπέρματος και να βοηθήσει ελαφρώς στην αποφυγή μίας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Η κολπική πλύση με αντισηπτικό υγρό δεν κρίνεται απαραίτητη, γιατί όχι μόνο δεν προσθέτει κάτι στην αποφυγή της εγκυμοσύνης, αλλά μπορεί να διαταράξει την ισορροπία του κόλπου.
2. Έλεγχος του προφυλακτικού
Θα πρέπει σίγουρα να ελέγξετε εάν υπήρξε μία μικρή τρύπα στο προφυλακτικό ή εάν έσπασε ολόκληρο κομμάτι. Είναι πολύ πιθανό, ένα κομμάτι του προφυλακτικού να έχει μείνει μέσα στον κόλπο σας, το οποίο θα πρέπει άμεσα να αφαιρεθεί. Εάν δείτε ότι η αφαίρεσή του είναι αδύνατη, θα πρέπει να απευθυνθείτε άμεσα στον γυναικολόγο σας.
3. Χάπι επόμενης ημέρας
Η μέθοδος της επείγουσας αντισύλληψης, όπως φανερώνει και το όνομά της, πρέπει να λαμβάνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, δηλαδή για παράδειγμα όταν σπάσει το προφυλακτικό και βρίσκεστε σε περίοδο γόνιμων ημερών. Το χάπι δεν χρειάζεται συνταγογράφηση από ιατρό, ενώ μπορείτε να το προμηθευτείτε από οποιοδήποτε φαρμακείο.
4. Η συζήτηση με τον σύντροφο
Μπορεί να αποτελεί μία άβολη κατάσταση, αλλά σίγουρα θα πρέπει να συζητήσετε με τον σύντροφο το εάν έχετε κάνει εξετάσεις για Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα. Σε κάθε περίπτωση, μία εξέταση μετά το συμβάν, μόνο ωφέλιμη μπορεί να είναι, καθώς όσο πιο νωρίς εντοπίσετε την ύπαρξη κάποιου ΣΜΝ τόσο καλύτερη είναι η αντιμετώπισή του.
ΠHΓΗ: Fay’s BOOK.gr
Γράφει ο Δρ. Νικόλαο Ναούμ

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept