ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ; Ο χάρτης με τις πιο φιλογκέι χώρες στην Ευρώπη

139

xarths
Με αφορμή το αυριανό δημοψήφισμα της Ιρλανδίας για τη νομιμοποίηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών το περιοδικό Economist δημοσιεύει έναν χάρτη που αποτυπώνει τον βαθμό αποδοχής των ομοφυλοφίλων στις χώρες της Ευρώπης.

Όπως αποκαλύπτει ο χάρτης, η Μ. Βρετανία η Σουηδία και η Μάλτα είναι οι χώρες με το μεγαλύτερο βαθμό αποδοχής δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στην Ευρώπη, με το Μονακό, την Ρωσία, την Ουκρανία, την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν να βρίσκονται στον αντίποδα με τη λιγότερη αποδοχή στον σχετικό χάρτη.
Η Ελλάδα βρίσκεται σχετικά ψηλά, στην 21η θέση.
Στην Ιρλανδία, τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν θετική έκβαση του δημοψηφίσματος, με το ποσοστό να κυμαίνεται μεταξύ 60% και 70%, παρά τη μείωση πέντε ποσοστιαίων μονάδων από τον Απρίλιο.
Όπως και στα περισσότερα κοινωνικά ζητήματα, οι νέοι είναι συντριπτικά πιο φιλελεύθεροι με το 85% των 18-35 ετών να δηλώνει ότι θα ψηφίσουν «Ναι» , έναντι μόλις του 37% των άνω των 65 ετών.
xarths-2

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept