Οι κακές συνήθειες που «σκοτώνουν» το σπέρμα

334

 

Ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής, το κάπνισμα  και η κακή διατροφή είναι μερικές από τις αιτίες οπου  επηρεάζουν την κινητικότητα και τον αριθμό του σπέρματος και κατα συνέπεια  τη γονιμότητα του ζευγαριού.

Το κινητό τηλέφωνο

Η ακτινοβολία που προέρχεται από τα κινητά τηλέφωνα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην καταμέτρηση των σπερματοζωαρίων.
Επιστήμονες από πανεπιστήμιο της Ουγγαρίας εξέτασαν σε 200 άνδρες ως προς τη βιωσιμότητα και κινητικότητα του σπέρματος τους. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων τους, έδειξε ότι όσοι είχαν μαζί τους καθημερινά τα κινητά τηλέφωνά τους, σε λειτουργία και σε κατάσταση αναμονής, είχαν κατά 33% μικρότερη ποσότητα σπερματοζωαρίων σε σύγκριση με άνδρες που δεν είχαν τηλέφωνο μαζί τους!

Το καυτό μπάνιο

Ένα ζεστό ντους ναι μεν χαλαρώνει το σώμα, αλλά μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, αφού η θερμοκρασία των όρχεων ανεβαίνει με συνέπεια να επηρεάζεται η  ποιότητα του σπέρματος.

Έλλειψη σεξ/ Aλκοόλ

Η αποχή από το σεξ μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Παράλληλα, η κατανάλωση αλκοόλ μειώνει τα επίπεδα τεστοστερόνης και κατα συνέπεια  τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Είναι επίσης μία από τις κοινές αιτίες της ανδρικής στειρότητας.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept