Αυνανισμός- Υπάρχουν κάποια πράγματα που σίγουρα δεν ξέρετε…

3.216

Η σεξουαλική αυτοϊκανοποίηση έχει γίνει πολλάκις αντικείμενο μελέτης επιστημονικών ερευνών. Ιδού τα πορίσματά τους:

Εγκυμονεί… κινδύνους

Όχι βέβαια τύφλωση, αλλά τραυματισμό. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν έδειξε ότι σε περιπτώσεις που ο αυνανισμός διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς των γεννητικών οργάνων, τόσο σε άντρες, όσο και σε γυναίκες.

Παίζει ρόλο η συχνότητα

Άλλη επιστημονική έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Sex Roles απέδειξε ότι η συχνότητα του αυνανισμού, παίζει σημαντικό ρόλο στην κοινωνική ζωή του ατόμου και απειλεί – όταν γίνεται συνεχώς  και αδιαλείπτως – την σχέση και την εργασία του.

 

Καλύτερο σεξ

Οι απανταχού σεξολόγοι αναφέρουν ότι μέσω του αυνανισμού, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, μαθαίνουν καλύτερα το σώμα τους και έτσι ξέρουν τι είναι αυτό που τους ευχαριστεί και δεν διστάζουν να το ζητήσουν από το σύντροφό τους.

Διώχνει το στρες

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Personality and Social Psychology έδειξε ότι περισσότεροι άνδρες που καταφεύγουν συχνά στον αυνανισμό, το κάνουν ως μέσο μείωσης του στρες της καθημερινότητας.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept