Η απίστευτη λύση που προτείνουν οι ειδικοί για την στυτική δυσλειτουργία

1.019

Υπάρχουν πολλές, διαθέσιμες θεραπείες για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, δεν είναι, όμως, όλες, κατάλληλες για όλους τους άνδρες.

Για παράδειγμα οι αναστολείς της φωσφοδιεστεράσης τύπου 5 δεν είναι ασφαλής επιλογή για τους άνδρες που λαμβάνουν νιτρώδη, καθώς η αλληλεπίδραση των φαρμάκων μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνη πτώση της αρτηριακής πίεσης.

Εξάλλου, ορισμένοι άνδρες δεν ανταποκρίνονται στους αναστολείς της φωσφοδιεστεράσης τύπου 5.

Οι ενδοσηραγγώδεις ενέσεις συνιστούν μια άλλη επιλογή, αλλά κάποιοι αποθαρρύνονται στην ιδέα ότι θα πρέπει να κάνουν οι ίδιοι τις ενέσεις στο πέος τους.

Επίσης πολλοί  δεν επιλέγουν τις  αντλίες κενού, καθώς θεωρούν τη χρήση τους άβολη και πολύπλοκη.

Η χρήση του μπότοξ μπορεί να επιτρέψει σε άνδρες με στυτική δυσλειτουργία – κυρίως σε εκείνους που δεν ανταποκρίνονται στη φαρμακευτική αγωγή – να ανταποκριθούν σε λιγότερο παρεμβατικές θεραπείες ή ακόμα και να μη χρειαστούν επιπλέον θεραπεία.

Σύμφωνα με δημοσίευση στην έγκριτη επιθεώρηση για θέματα σεξουαλικής υγείας «Journal of Sexual Medicine», η θεραπεία με ενέσεις βοτουλινικής Α τοξίνης, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας των ανδρών!

Όπως διαπιστώθηκε:Σχεδόν το 50% των ανδρών, στους οποίους έγινε ενέσιμη χορήγηση μπότοξ 50ml (βοτουλινική τοξίνη τύπου Α, το δραστικό συστατικό του μπότοξ), ανέφεραν σημαντικά αυξημένη ικανοποίηση από τη στύση τους, σε σχέση με εκείνους που τους χορηγήθηκε εικονικό φάρμακο (placebo).

Το 25% από αυτούς μπόρεσε και ολοκλήρωσε συνουσία με πλήρη διείσδυση.

Η μέθοδος γενικά δεν έχει συνήθως ανεπιθύμητες ενέργειες. Θα μπορούσε, βέβαια, να προκαλέσει συμπτώματα τύπου γρίπης, ναυτία και πονοκέφαλο.

Οι Έλληνες ειδικοί τονίζουν ότι, αν και το μπότοξ είναι μια υποσχόμενη θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία, μέχρι να διερευνηθεί επαρκώς η αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά του,  θα πρέπει να χορηγείται μόνο στο πλαίσιο κλινικών δοκίμων, αυστηρά υπό την επίβλεψη επιστημονικού επιτελείου.

Οι ενδιαφερόμενοι δε θα πρέπει να την αναζητούν έξω από το πλαίσιο μιας κλινικής δοκιμής, καθώς είναι επικίνδυνο να προκληθεί μια παρατεταμένη στύση, ικανή να βλάψει το πέος.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept