Σεξ μόνο για διασκέδαση, όχι για απόκτηση παιδιών

187

«Το σεξ κάποια στιγμή θα είναι μόνο για διασκέδαση», ανέφερε ένας από τους ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία του χαπιού αντισύλληψης ο καθηγητής Καρλ Ντζεράσι, καθώς θεωρεί ότι στο μέλλον θα αρκεί η in vitro (IVF) γονιμοποίηση για να μείνει μια γυναίκα έγκυος.
Ο καθηγητής Ντζεράσι σε ομιλία του στη Μεγάλη Βρετανία θεωρεί ότι στο μέλλον, καθώς οι γυναίκες λόγω επαγγελματικών δραστηριοτήτων καθυστερούν την εγκυμοσύνη θα προχωρούν στη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, κρατώντας ωάρια για το μέλλον, όταν θα είναι έτοιμες.
Η εξωσωματική γονιμοποίηση έτσι κι αλλιώς είναι μια διαδικασία κατά την οποία το ωάριο μιας γυναίκας αφαιρείται και γονιμοποιείται με σπέρμα έξω από το σώμα της. Στη συνέχεια μπορεί να παγώσει για να τεθεί πάλι στη μήτρα της μητέρας όταν επιθυμεί να ξεκινήσει την εγκυμοσύνη της.
Ο ίδιος, όπως είπε, πιστεύει ότι η μετάβαση στην εξωσωματική γονιμοποίηση θα είναι σταδιακή και για λόγους ευκολίας και στο μέλλον θα συμβαίνει όλο και συχνότερα κι, όπως τα δεδομένα για την αντισύλληψη άλλαξαν με το χάπι, έτσι θα συμβαίνει κι ο προγραμματισμός των οικογενειών ή των γυναικών.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept