Το σεξ θωρακίζει από τη…γρίπη!

157

σεξ αφροδισιακά

Πίνετε πορτοκάλια για ν΄αποφύγετε τη γρίπη; Καλό είναι να παίρνετε βιταμίνη C αλλά, αν είσθε γυναίκες, που και που χρειάζεται και σεξ για να θωρακίσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Τέρνι Λόρεντζ, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Ινστιτούτο Kinsey, που ασχολείται με θέματα αναπαραγωγής και τονίζει ότι μια υγιής σεξουαλική ζωή θωρακίζει καλύτερα και το  ανοσοποιητικό σύστημα.

Η πρώτη του μελέτη αυτό έδειξε και τώρα ο Λόρεντζ εξετάζει τις αλληλεπιδράσεις με την απουσία της σεξουαλικής δραστηριότητας στις γυναίκες αλλά και την υπόλοιπη κοινωνική τους συμπεριφορά. Η μελέτη θα συλλέξει δείγματα για να δει πως αντιδρούν οι γυναίκες κατά την έμμηνο ρήση κι αν το σώμα επηρεάζει την υγεία αλλά και τι γίνεται σ΄ εκείνη τη φάση με τα βακτήρια.

Η νέα μελέτη του εστιάζει και στο γιατί ορισμένες καταθλιπτικές γυναίκες αναζητούν το σεξ κι άλλες το απορρίπτουν και δεν ενδιαφέρονται καν. Το ανοσοποιητικό σύστημα της γυναίκας έχει να κάνει και με την αναπαραγωγή αλλά και πως λειτουργεί ο μηχανισμός της ωορρηξίας κι επιτρέπει στο σπέρμα να επιβιώσει ανεβάζοντας ή κατεβάζοντας ουσιαστικά τους διακόπτες.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept