ΛΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΣΑΣ : Μπορείτε να κάνετε σεξ όταν έχετε περίοδο;

263

1727027
Το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί τη μεγαλύτερη απορία αν όχι όλων των γυναικών, των περισσοτέρων.  «Κάνει τελικά να κάνω σεξ ενώ έχω περίοδο; Βλάπτει πουθενά; Ο άντρας παθαίνει κάτι; Μπορεί να μείνω έγκυος;» και πολλές άλλες «αθώες» απορίες γεννιούνται στο μυαλό της γυναίκας. 
Τελικά όμως τι ισχύει; Πάμε να δούμε μαζί τι ισχύει:
1. Το σεξ επιτρέπεται στην περίοδο;
Φυσικά και επιτρέπεται.  Με προϋποθέσεις βέβαια. Πάντα να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό και καλό είναι να αποφεύγεται τις πρώτες μέρες της περιόδου, όπου η αιμορραγία είναι έντονη. Γυναικολόγοι υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες που κάνουν σεξ τις πρώτες μέρες τις περιόδου τους, όπου έχουν πολύ μεγάλη ροή, κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ενδομητρίωσης. Κατά τη διείσδυση υπάρχει η πιθανότητα να ωθηθεί αίμα από τη μήτρα στις σάλπιγγες και από εκεί με τη σειρά του να καταλήξει στην κοιλιά.
2. Μπορώ να μείνω έγκυος;
Μπορεί να σου ακουστεί περίεργο αλλά ναι! Οι πιθανότητες να μείνεις έγκυος κατά τη διάρκεια της περιόδου είναι μεν μειωμένες, αλλά όχι ανύπαρκτες. Γενικά, το ότι είσαι αδιάθετη σημαίνει ότι δεν είσαι στη φάση της ωορρηξίας. Πάρα ταύτα, γυναίκες με ανώμαλο και ακανόνιστο κύκλο μπορούν να είναι σε φάση ωορρηξίας ακόμα κι αν έχουν περίοδο. Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πως οι ημέρες της ωορρηξία στο δικό σου κύκλο βρίσκονται ακριβώς στη μέση του. Άλλωστε, το σπέρμα του αγαπημένου σου μπορεί να επιβιώσει μέχρι και 5 ημέρες μέσα σου, αυξάνοντας τις πιθανότητες μια πιθανής σύλληψης!
3. Η επαφή με το αίμα της περιόδου μπορεί να βλάψει το πέος:
Εάν χρησιμοποιείτε προφυλακτικό δεν θα βλάψει το πέος! Το αν σιχαίνεται ο φίλος σου το να κάνετε σεξ όταν έχεις περίοδο, αυτό είναι άλλο ζήτημα, αλλά δεν θα πάθει σε καμία περίπτωση τίποτα… σωματικό, ειδικά εάν φοράει προφυλακτικό. Επειδή το αίμα της περιόδου είναι καλό θρεπτικό υλικό γιο την ανάπτυξη μικροβίων, είναι δυνατό τα μικρόβιο να περάσουν στην αντρική ουρήθρα. Γι αυτό απαιτείται σχολαστική καθαριότητα του άντρα μετά τη σεξουαλική επαφή.
4. Το σεξ βοηθάει στους πόνους της περιόδου;
Η απλή σεξουαλική επαφή, όχι, αλλά ο οργασμός, ναι! Πολλές γυναίκες ισχυρίζονται πράγματι πως η χαλάρωση που προκαλεί ο οργασμός ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου. Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι ο οργασμός είναι δυνατό να αυξήσει την ποσότητα της αιμορραγίας

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept