ΑΝΤΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ! Τι μπορεί να προκαλέσει κάταγμα στον… ανδρισμό σας

669

Ο φαλλός (πέος) είναι το μοναδικό όργανο του ανθρώπου που έχει δύο περίεργες ιδιότητες.

Αφενώς,  επιμηκύνεται (εκτείνεται) και αφετέρου, διαστέλλεται ταυτόχρονα.

Κανένα άλλο όργανο του σώματος δεν έχει τέτοιες ιδιότητες, ούτε καν η καρδιά (που μοιάζει πολύ με τη φυσιολογία του πέους).

Η στύση του πέους αυξάνει το μήκος του κατά 30-40% όπως και διπλασιάζει περίπου τον όγκο του από τη θέση ηρεμίας.

Με τον όρο πεϊκή κάμψη εννοούμε την παραμόρφωση (στροφή) του πέους σε βαθμό που να καθιστά δύσκολη έως και αδύνατη την ερωτική επαφή και σε κάποιες περιπτώσεις ιδιαίτερα επώδυνη, φορτίζοντας τον άνδρα με έντονο άγχος. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση πεϊκής κάμψης είναι η Νόσος PEYRONIE (Περονί).

Η Νόσος PEYRONIE (Περονί) είναι μία σχετικά σπάνια ασθένεια, η οποία προκαλεί παραμόρφωση – στροφή – του πέους, συχνά, τόσο μεγάλη που να καθιστά αδύνατη την ερωτική επαφή.

Ταυτόχρονα ο άνδρας σε πολλές περιπτώσεις αναφέρει πόνο, συχνά πολύ έντονο, κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής και όχι σπάνια δυσκολία στη στύση.

Το αποτέλεσμα του στραβού πέους είναι καθιστά δύσκολη, εάν όχι αδύνατη ερωτική πράξη και σε κάθε περίπτωση πάντως, επώδυνη και για τους δύο συντρόφους, αφού η παραμόρφωση στο πέος προκαλεί πόνο κατά τη διείσδυση και στη σύντροφο.

Η Νόσος PEYRONIE (Περονί) εμφανίζεται στο 3 -10% των ανδρών μέσης ηλικίας, ενώ έχει μεγαλύτερη συχνότητα στους διαβητικούς.

Οφείλεται στη δημιουργία μίας σκληρίας (πλάκας) στον ινώδη χιτώνα που περιβάλλει τα σηραγγώδη σώματα του πέους.

Άρα το πέος δεν εκτείνεται στο σημείο που αυτή σκληραίνει λόγω της πλάκας (ασβέστωσης) με αποτέλεσμα στροφή του πέους (στράβωμα). Συνέπεια του στραβού πέους δεν είναι μόνο η δυσμορφία (που χαλά την ψυχολογία του άνδρα) αλλά και η λειτουργία της στύσης αφού στο σημείο της κάμψης η σκληρότητα του πέους δεν είναι σωστή.

Πηγή: andrologia.gr

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept