Πώς διατηρείται η σεξουαλική ζωή σε μακροχρόνια σχέση;

104

sex fears

Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα ζευγάρια σε μακροχρόνια σχέση δύναται να αισθανθούν μειωμένη σεξουαλική επιθυμία συγκριτικά με την αρχή της σχέσης τους.

Σε αυτή την περίπτωση σημαντικό είναι το κίνητρο του κάθε ατόμου να αισθανθεί ερωτικά και να νιώσει ευχαρίστηση. Η επανάληψη μπορεί να οδηγήσει σε εξοικείωση με συγκεκριμένα σεξουαλικά ερεθίσματα, κάτι που σημαίνει λιγότερη διέγερση. Επομένως, ωφελεί η ποικιλία, χωρίς αυτό να σημαίνει άβολες ή μη αποδεκτές σεξουαλικές πρακτικές. Τέλος, σημαντικές αλλαγές στην πορεία της ζωής του ζευγαριού (π.χ., η έλευση ενός παιδιού) μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την σεξουαλική επιθυμία. Σε εκείνες τις περιόδους, η συναισθηματική εγγύτητα είναι συνήθως ο σημαντικότερος παράγοντας που θα συμβάλλει θετικά στην αντιμετώπιση των δυσκολιών. Η σεξουαλική ζωή είναι κομμάτι της συνολικής ζωής. Επομένως, φροντίζοντας τον εαυτό μας και τη σχέση μας, φροντίζουμε και την σεξουαλική μας ζωή.

ΠΗΓΗ: ΘΑΝΟΣ ΑΣΚΗΤΗΣ

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept