Οι 6 ασθένειες που θεραπεύει ο έρωτας

127

 
couple-sex-570 (1)
Ο έρωτας είναι χημεία. Και δεν το λέμε χάριν λόγου, αλλά το επιβεβαιώνει και η επιστήμη ότι η ευεξία, η καλή ενέργεια είναι προιόντα της ντοπαμίνης, της οξυτοκίνη, και τηε νορεπινεφρίνη που απελευθερώνονται.
Πάρτε λοιπόν χαρτί και σημειώστε ένα προς ένα τα οφέλη που έχει ο έρωτας για τον οργανισμό μας.
ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΠΛΗΓΩΝ
Τα ζευγάρια που διανύουν τους πρώτους μήνες της σχέσης τους, παρουσιάζουν γρηγορότερη επούλωση πληγών και τραυματισμών – λογικά λόγω της απελευθέρωσης ωφέλιμων ορμονών όπως η οξυτοκίνη.
ΣΤΡΕΣ
Στα ζευγάρια που έχουν μεγάλη οικειότητα μεταξύ τους παρουσιάζονται και μικρότερες ποσότητες της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης.
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ
Οι παντρεμένοι είναι 20% λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από συγκεκριμένα είδη καρκίνου σε σχέση με τους ελέυθερους – λογικά και επειδή είναι 53% πιο πιθανό να πάνε στο γιατρό.
ΚΑΡΔΙΑ
Οι παντρεμένοι και των δύο φύλων είναι λιγότερο πιθανό να πάθουν καρδιακή προσβολή – και αρκετά πιο πιθανό να επιζήσουν από αυτήν.
ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
O εγκέφαλος των χρόνια παντρεμένων έχει αποδειχθεί πως λειτουργεί το ίδιο δημιουργικά με τον εγκέφαλο εκείνων που μόλις έχουν ερωτευθεί.
ΠΟΝΟΣ
Ο έρωτας ενεργοποιεί τις ίδιες περιοχές με εκείνες που ενεργοποιούνται από τα παυσίπονα – έχουν δηλαδή, σχεδόν την ίδια αναλγητική δράση.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept