Λάθη που κάνεις στο περπάτημα και δεν βλέπεις αποτελέσματα!

175

Ποια είναι η ευκολότερη γυμναστική που μπορείς να κάνεις ακόμα και εσύ που fitness-addicted δε σε λες; Μα, φυσικά το περπάτημα.

Χωρίς καμιά ιδιαίτερη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη σωματική σας εμφάνιση και τη φυσική σας κατάσταση. Ωστόσο, αν και το περπάτημα αποτελεί την πλέον ασφαλή άσκηση που δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη σωματική προετοιμασία, εν τούτοις υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξετε.

Η κακή τεχνική στο περπάτημα επιβραδύνει τον ρυθμό σου, σε κουράζει πιο γρήγορα και πιθανώς οδηγεί σε τραυματισμό. Δεδομένου ότι αυτό μπορεί να επηρεάσει το διάστημα στο οποίο μπορείς να περπατάς, η τεχνική για τη βελτίωση του βαδίσματος σου είναι απαραίτητη για την σωστή απώλεια βάρους.

Δώσε προσοχή στα ακόλουθα στην επόμενη βόλτα σου:

Διασκελισμός: Εάν τα βήματά σου είναι πολύ μεγάλα, η ταχύτητά σου μπορεί να είναι μειωμένη και να επιβαρύνεις περισσότερο τις αρθρώσεις σου. Για να ελέγξεις το μήκος του βήματός σου, σήκωσε το ένα πόδι και σκύψε προς τα εμπρός. Εκεί που θα πέσει το πόδι φυσικά, αυτό πρέπει να είναι και το μήκος του διασκελισμού σου.

Τα μικρότερα βήματα αυξάνουν το ρυθμό σου και σε διευκολύνουν να περπατάς πιο γρήγορα. Πάτα πρώτα τη φτέρνα, κάνε ένα βήμα μπροστά με το ένα πόδι και κίνησε τα χέρια σου προς την αντίθετη κατεύθυνση (για παράδειγμα, όταν το αριστερό σου χέρι κινείται προς τα μπροστά, το δεξί σου πόδι να κινείται προς τα πίσω). Μετέφερε το βάρος σου μέσω της φτέρνας στο πόδι.

Κίνηση χεριών: Η ταλάντευση των χεριών σου αυξάνει τη δύναμη και προωθεί την κίνηση σου προς τα εμπρός. Είναι πολύ δύσκολο να περπατάς με οποιαδήποτε ταχύτητα χωρίς την ώθηση που δίνει η κίνηση των χεριών. Λύγισε τους αγκώνες στις 90 μοίρες και έχε τα χέρια σου ελαφρώς χαλαρά. Δεν πρέπει να έχεις σφιγμένες τις γροθιές σου.

Όρθια στάση: Το να καμπουριάζεις καθώς κουράζεσαι είναι ένα κοινό λάθος που κάνουν όλοι όταν περπατούν. Κράτα όρθιο το σώμα σου έχοντας τα χέρια σου στο πλάι και ρούφα την κοιλιά σου, έτσι ώστε να δουλεύουν οι βασικοί μύες. Εστίασε το βλέμμα σου 5-6 μέτρα μπροστά και διατήρησε χαλαρούς τους ώμους σου. Θα χρειαστεί να ενισχύσεις τους κοιλιακούς σου για να αντέχεις και να κρατήσεις την πλάτη σου ίσια και το κεφάλι σου ψηλά.

Λάθος παπούτσια: Χρειάζεσαι, ελαφριά, συμπαγή αθλητικά παπούτσια, τα οποία να αλλάζεις κάθε 800 χιλιόμετρα (± ανάλογα το βάρος σας). Επιπλέον όπως και τα running πρέπει να τα παίρνεις ½ νούμερο μεγαλύτερα, λόγω του πρηξίματος από το περπάτημα.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept