Κοροναϊός: Ένα βίντεο που πρέπει όλοι να δείτε – Πώς να απολυμάνεις τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ

599

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα ψώνια που πηγαίνετε σπίτι από το σούπερ μάρκετ και τον τρόπο για να τα απολυμάνετε σωστά.

Ο κοροναϊός ζει στον αέρα έξω από το ανθρώπινο σώμα 3 ώρες. Στις συσκευασίες από χαρτί 1 μέρα, ενώ σε επιφάνειες από μέταλλο ή πλαστικό μπορεί να ζήσει έως και 3 μέρες.

Ένας Αμερικανός γιατρός από το Μίσιγκαν, ο Jeffrey Van Wingen, μας δείχνει με ένα απλό βίντεο που έχει ήδη γίνει viral στο ίντερνετ, ποιος είναι ο σωστός τρόπος να απολυμαίνουμε τα ψώνια μας, όταν γυρνάμε από το σούπερ μάρκετ και άλλα μέρη τροφοδοσίας, ώστε να αποφύγουμε την πιθανή έκθεση μας στον κοροναϊό.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αφήνουμε τα ψώνια στο μπαλκόνι για τρεις ημέρες, όσον αφορά στα προϊόντα εκείνα που αντέχουν εκτός ψυγείου. Για τα υπόλοιπα, τα πιο ευαίσθητα, ο γιατρός δείχνει βήμα – βήμα πώς θα τα απολυμάνουμε, πριν τα αποθηκεύσουμε σε ψυγείο.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept