Κοροναϊός: Το Health Canada προειδοποιεί για τη χρήση φαρμάκων κατά της ελονοσίας

139

Το Health Canada εξέδωσε το Σάββατο προειδοποίηση κατά της χρήσης των φαρμάκων κατά της ελονοσίας υδροξυχλωροκίνη και χλωροκίνη για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση της Covid-19.

Το καναδικό υπουργείο Υγείας σημειώνει στη διεύθυνση http://pdf.reuters.com/htmlnews/htmlnews.asp?i=43059c3bf0e37541&u=urn:newsml:reuters.com:20200426:nCNW4tyQKa ότι τα δύο αυτά φάρμακα μπορεί να έχουν σοβαρές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένων σοβαρών προβλημάτων καρδιακού ρυθμού.

Το υπουργείο συνιστά τη χρήση των δύο φαρμάκων μόνον αν χορηγηθούν από γιατρό.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ εξέδωσε και αυτή την Παρασκευή προειδοποίηση κατά της χρήσης φαρμάκων κατά της ελονοσίας σε ασθενείς της Covid-19.

Καναδάς

Τα σχέδια που μελετώνται για την επανεκκίνηση της οικονομίας του Καναδά δεν στηρίζονται στο ενδεχόμενο μιας ανοσίας του πληθυσμού του, δήλωσε το Σάββατο ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, ο οποίος συνέστησε «σύνεση».

«Πιστεύω ότι κανένα από τα σχέδια (άρσης των περιοριστικών μέτρων) δεν στηρίζεται στην αρχή της ανοσίας», δήλωσε ο Καναδός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε χθες ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι αυτοί που προσβλήθηκαν από τον νέο κοροναϊό και έχουν αναρρώσει έχουν ανοσία κατά μιας ενδεχόμενης νέας μόλυνσης τους από τον ιό.

Ο ΠΟΥ προειδοποίησε ως εκ τούτου κατά της ιδέας, την οποία επικαλέστηκαν ορισμένες κυβερνήσεις, να δοθούν «διαβατήρια ανοσίας» ή «πιστοποιητικά μη επικινδυνότητας» σε πρόσωπα που είχαν μολυνθεί, υπογραμμίζοντας πως η εν λόγω πρακτική μπορεί στην πραγματικότητα να αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου, καθώς η ακρίβειά τους δεν μπορεί να είναι εγγυημένη.

Η ανοσία είναι ένα θέμα «πάνω στο οποίο θα πρέπει να έχουμε πιο σαφείς απαντήσεις και έως ότου γίνει αυτό, θα πρέπει να δείχνουμε μεγαλύτερη σύνεση», επισήμανε ο Τριντό, υπογραμμίζοντας ότι έμφαση θα συνεχίσει να δίνεται στην κοινωνική αποστασιοποίηση και τα προσωπικά μέτρα προστασίας.

Η επικεφαλής της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας του Καναδά, Τερέζα Ταμ, ήταν ακόμη πιο κατηγορηματική λέγοντας ότι «δεν θα πρέπει να στηριζόμαστε στην ιδέα δημιουργίας μιας φυσικής ανοσίας».

«Δεν θα πρέπει να ενθαρρυνθεί μια τέτοια αντίληψη», πρόσθεσε η Ταμ.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept