Μειώνονται τα ποσοστά των Ευρωπαίων που δηλώνουν πρόθυμοι να εμβολιαστούν για τον Covid

167

Μπορεί οι ερευνητές ανά τον κόσμο να αναζητούν εμβόλιο για τον κορονοϊό, οι Ευρωπαίοι πολίτες όμως δεν φαίνονται διατεθειμένοι να εμβολιαστούν, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από έρευνα που πραγματοποίησαν ειδικοί στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου.

Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με ερευνητικά ινστιτούτα σε άλλες τρεις χώρες και  έδειξε, σύμφωνα με τη Sueddeutsche Zeitung, ότι τον περασμένο μήνα το ποσοστό των προθύμων να εμβολιαστούν στη Γερμανία, τη Βρετανία, τη Δανία, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Πορτογαλία έπεσε στο 68% από 74% τον Απρίλιο.

Η πτώση του ποσοστού αυτού ήταν ιδιαίτερα δραματική στη Γερμανία, όπου μόλις το 61% θα έβλεπε με θετικό μάτι το ενδεχόμενο να εμβολιαστεί κατά του νέου κορονοϊού με τα σχεδόν 13 εκατομμύρια κρούσματα ανά την υφήλιο από 70%. Μεγάλο είναι το χάσμα μεταξύ της βόρειας και της νότιας Γερμανίας, με το 52% των Βαυαρών να δηλώνουν πρόθυμοι να εμβολιαστούν, έναντι 67% των κατοίκων της Κάτω Σαξονίας.

Στις αρχές Ιουνίου, πανεθνική δημοσκόπηση της YouGov έδειξε ότι μόνον έναν στους δύο Γερμανούς θα δεχόταν να εμβολιαστεί, ενώ το 20% τηρεί κάθετα αρνητική στάση πυροδοτώντας ανησυχία σε επιστήμονες και την πολιτική ηγεσία της χώρας, καθώς το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού θεωρείται ο πιθανότερος τρόπος αναχαίτισης της πανδημίας και επιστροφής στην κανονικότητα – λόγος για τον οποίο το γερμανικό κράτος αποφάσισε να αγοράσει ποσοστό της CureVac, που κάνει έρευνα για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept