Πρόσθετα μέτρα προφύλαξης στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας για τον κορονοϊό

173

Πρόσθετα μέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, για τις εισόδους από τα χερσαία σύνορα της χώρας, προκειμένου να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα του ιού, μέσα στο καλοκαίρι.

Φαίνεται πως στην κυβέρνηση ανησυχούν περισσότερο για τα χερσαία κρούσματα, καθώς χαλάρωσαν τα μέτρα στις θαλάσσιες μεταφορές επιτρέποντας μεγαλύτερο αριθμό ταξιδιωτών στα πλοία. Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας αποφασίστηκαν μετά από έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Τσιόδρα.

Ειδικότερα αποφασίστηκε :

  • Πρώτον, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι και τις 4 Αυγούστου η είσοδος για ουσιώδεις μετακινήσεις επιτρέπεται μόνο από τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακαβιάς, Κρυσταλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας και Κήπων.
  • Δεύτερον, οι έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής, οι κάτοχοι δελτίου ομογενούς θα συμπληρώνουν το PLF και την ηλεκτρονική αναγγελία σύντομης μετακίνησης.
  • Τρίτον, οι εργάτες γης σε περίπτωση που εξέλθουν της ελληνικής επικράτειας δεν θα έχουν δικαίωμα νέας εισόδου μέχρι νεοτέρας.

Σε ότι αφορά στην επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα σούπερ μάρκετ, ο κ. Πέτσας, υπογράμμισε ότι επρόκειτο για ένα συμβολικό μέτρο: «σαν καμπανάκι ότι ο ιός είναι εδώ και μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους. Βέβαια, η μάσκα είναι συμπληρωματικό μέτρο της απόστασης που είναι το βασικό. Προστατεύουμε τον εαυτό και τους γύρω μας φορώντας μάσκα».

Επίσης, σήμερα ανακοινώθηκε πως το ραντεβού ενημέρωσης για τον covid 19, στο εξής θα γίνεται αντί για τις 6 το απόγευμα, κάθε Τρίτη στη μία το μεσημέρι.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept