Σας αρέσουν τα ψάρια αλλά δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε τα φρέσκα;

725

Τα ψάρια είναι νόστιμα και πρέπει να τα συμπεριλαμβάνουμε στο διαιτολόγιο μας αν θέλουμε να έχουμε μια ισορροπημένη διατροφή. Ξέρουμε όμως να τα επιλέγουμε;

Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που εμπιστεύονται τον πωλητή επειδή δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν τα φρέσκα ψάρια, δείτε τι πρέπει να προσέχετε.

Το ψάρι θα πρέπει να έχει καθαρή, φρέσκια, θαλασσινή μυρωδιά. Είναι από τα βασικότερα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξουμε. Μυρίζει “ψαρίλα”; Φυσικά δεν εννοούμε τη χαρακτηριστική μυρωδιά του ψαριού..Μακριά!

Τα μάτια του ψαριού που θα διαλέξετε θα πρέπει να είναι υγρά, καθαρά, λαμπερά και εξογκωμένα. Αποφεύγετε ψάρια με θολά, ξηρά, ζαρωμένα μάτια. Τα μάτια είναι το ‘κλειδί’ για να αγοράσετε αληθινά φρέσκα ψάρια.

Τα βράγχια του φρέσκου ψαριού έχουν ένα βαθύ, κόκκινο χρώμα ή ροζ σε κάποιες περιπτώσεις. Είναι επίσης υγρά και όχι στεγνά. Αν είναι γκριζωπά, ή θαμπά το ψάρι είναι τουλάχιστον τριών ημερών.

Ένα φρέσκο ψάρι έχει σφιχτό σώμα, σχεδόν σκληρό, με τη σάρκα του να αντιστέκεται σε ελαφρά πίεση. Ψάρια με χαλαρό σώμα και μαλακή υφή κάθε άλλο παρά φρέσκα είναι! Βέβαια στην κατηγορία υπάρχουν μικρές εξαιρέσεις, όπως αυτή του μπακαλιάρου που το σώμα του μαλακώνει γρήγορα. Σε αυτήν την περίπτωση, παρατηρούμε όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά.

Το ψάρι που είστε έτοιμοι να διαλέξετε έχει όμορφο, λαμπερό, μεταλλικό και καθαρό χρώμα? Το δέρμα του είναι υγρό όταν το αισθανθείτε με την αφή και τα λέπια του είναι καλά κολλημένα στο σώμα? Είστε σε καλό δρόμο. Κανένα φυσικό σημάδι δεν πρέπει να είναι ξηρό ή θολό.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept