Τα συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών. Μην τα αγνοείτε

2.879

 

Η πρόληψη είναι πάντα προτιμότερη από τη θεραπεία. Καμιά φορά αγνοούμε ή δε γνωρίζουμε τα συμπτώματα ασθενειών που μπορεί να αποβούν και μοιραίες για τη ζωή μας.

Όπως είναι ο καρκίνος των ωοθηκών, που συχνά στα αρχικά του στάδια δεν προλαμβάνεται με αποτέλεσμα όταν να αντιληφθούμε την ύπαρξη του σε προχωρημένο στάδιο και να είναι δύσκολη ή αδύνατη η θεραπεία του.

 

Σε κάθε περίπτωση τα συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Κοιλιακό φούσκωμα, ή πρήξιμο
  • Αίσθημα ότι χορταίνετε πολύ γρήγορα, όταν τρώτε
  • Απώλεια βάρους
  • Δυσφορία στην περιοχή της λεκάνης
  • Αλλαγές στις κινήσεις του εντέρου (συμπτώματα δυσκοιλιότητας)
  • Συχνή ανάγκη για ούρηση

Εννοείται πως δεν αμελούμε τις τακτικές απαραίτητες εξετάσεις το γυναικολόγο. Η συχνότητα τους εξαρτάται και από την ηλικία της κάθε γυναίκας. Εάν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό καρκίνου των ωοθηκών, ή καρκίνου του μαστού, μιλήστε με το γιατρό σας για τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου και σε εσάς.

Ο γιατρός μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν ειδικό για εξετάσεις συγκεκριμένων γονιδιακών μεταλλάξεων, οι οποίες έχει αποδειχτεί ότι αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών. Ωστόσο, μόνο ένα μικρό ποσοστό των γυναικών που έχουν τέτοιες γενετικές μεταλλάξεις, εκδηλώνουν τελικά καρκίνο των ωοθηκών.

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept