Κολομβία: Lockdown μέχρι τέλος Αυγούστου

224

Την παράταση του lockdown έως το τέλος Αυγούστου ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κολομβίας, Ιβάν Ντούκε, καθώς ο αριθμός των θυμάτων από τον κορονοϊό ξεπέρασε τους 9.000.

Ο πρόεδρος της χώρας, στο διάγγελμα του δήλωσε: «Οι εβδομάδες που έρχονται θα είναι δύσκολες (…) Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων επόμενων εβδομάδων, πρέπει όλοι μας να συνεχίσουμε να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να προστατευθούμε».

Το υπουργείο Υγείας της Κολομβίας,  ανακοίνωσε την Τρίτη ότι κατέγραψε άλλους 297 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 9.074 από την 6η Μαρτίου, όταν εντοπιζόταν το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό στη χώρα. Ανέφερε παράλληλα ότι το ίδιο διάστημα διαγνώστηκαν 10.284 νέες μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ανέρχεται έτσι σε 267.385.

Η Κολομβία των περίπου 50 εκατομμυρίων κατοίκων, κατατάσσεται πέμπτη στη Λατινική Αμερική ως προς τον αριθμό τόσο των θανάτων όσο και των κρουσμάτων, πίσω από τη Βραζιλία, το Μεξικό, το Περού και τη Χιλή. Στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Μπογκοτά έχει σημειωθεί το 34% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Η κυβέρνηση μολαταύτα διαβεβαιώνει ότι η πανδημία θα εισέλθει προσεχώς σε φάση «αποκλιμάκωσης».

Μέχρι τότε τα μέτρα περιορισμού θα παραμείνουν σε ισχύ, αν και θα υπάρχουν διαφορές, ανάλογα με τα επίπεδα εξάπλωσης, κατά δήμο. Οι συναθροίσεις μεγάλου αριθμού ανθρώπων συνεχίζουν όμως να απαγορεύονται παντού, τόνισε ο πρόεδρος της Κολομβίας.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept