Ρωσία: Καταχωρεί το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού στις 12 Αυγούστου

Δωρεάν θα διατεθεί στους Ρώσους πολίτες δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας

354

Την ανακοίνωση για την καταχώρηση του πρώτου εμβολίου κατά του κορονοϊού, έκανε σήμερα Παρασκευή (7/8) ο υφυπουργός Υγείας, Όλεγκ Γκρίντεφ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:

 «Το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το κέντρο Gamaleya θα καταχωρηθεί στις 12 Αυγούστου. Προς το παρόν, το τελευταίο, τρίτο στάδιο, βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι δοκιμές είναι εξαιρετικά σημαντικές. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το εμβόλιο πρέπει να είναι ασφαλές. Ιατροί, επαγγελματίες και ηλικιωμένοι θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν» δήλωσε ο Γκρίντεφ σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια εγκαινίων ενός κέντρου κατά του καρκίνου στην πόλη της Ούφα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου θα κριθεί όταν υπάρξει ανοσία του πληθυσμού.

Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου, ξεκίνησαν στις 18 Ιουνίου και περιλάμβαναν 38 εθελοντές. Όλοι οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν ανοσία.

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως το εμβόλιο θα διατεθεί δωρεάν σε όλους του πολίτες της Ρωσίας.

«Σκοπεύουμε να καλύψουμε πλήρως και δωρεάν τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Το πρωτόκολλο εμβολιασμού είναι γνωστό σε όλους, ως εκ τούτου, ο μαζικός εμβολιασμός θα προγραμματιστεί» είχε δηλώσει ο κ. Μουράσκο.

Ο κ. Μουράσκο είχε αναφέρει πως «σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε μαζικούς εμβολιασμούς από τον Οκτώβριο», υπενθυμίζοντας πως το υποψήφιο εμβόλιο από το Ινστιτούτο Vektor βρίσκεται σε κλινικές δοκιμές, ενώ άλλα δύο εμβόλια θα περάσουν σε αυτό το στάδιο εντός των επόμενων δύο μηνών.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept