Προστάτης: Φυσικοί τρόποι για να βελτιώσετε τα συμπτώματα  

55

 

Όταν ένας άνδρας περάσει τα 40 του χρόνια, ο προστάτης αδένας του αρχίζει σταδιακά να διογκώνεται. Η φυσική αυτή αύξηση του μεγέθους του ονομάζεται καλοήθης υπερπλασία του προστάτη. Είναι μία από τις συχνότερες ουρολογικές διαταραχές.

Ένας στους δύο άνδρες ηλικίας 50 ετών και άνω παρουσιάζει αύξηση του μεγέθους του προστάτη του. Ο «προστάτης» όπως είθισται να αποκαλείται η διαταραχή (επιστημονικά λέγεται καλοήθης υπερπλασία του προστάτη) είναι ακόμα συχνότερος μετά τα 60. Υπολογίζεται ότι προσβάλλει το 60% των ανδρών, με το αντίστοιχο ποσοστό μετά τα 80 έτη να φτάνει το σχεδόν 90%.

Ο προστάτης δεν προκαλεί σε όλες τις περιπτώσεις συμπτώματα. Αντιθέτως, οι μισοί πάσχοντες από καλοήθη υπερπλασία δεν εκδηλώνουν ποτέ ενοχλητικά συμπτώματα. Οι υπόλοιποι, όμως, αντιμετωπίζουν με την πάροδο του χρόνου δυσκολίες στην καθημερινότητά τους, κυρίως εξαιτίας διαταραχών στην ούρηση.

 

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept