Βρείτε την ευτυχία και την εσωτερική σας δύναμη!

58

Κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε όλοι αποτυχίες, περισπασμούς, απογοητεύσεις, αβεβαιότητες και δυσκολευόμαστε να απολαύσουμε τις στιγμές και να διατηρήσουμε την πραγματική ευτυχία και την ικανοποίηση. Ακόμη και τις καλές εποχές, γνωρίζουμε ότι η ευτυχία μπορεί να είναι φευγαλέα. Ακόμα χειρότερα, υπάρχουν και τραγικές απώλειες, οπότε η ζωή μάς ρίχνει πολύ άσχημα: μια ασθένεια, μια απώλεια εργασίας ή η διάλυση μιας σχέσης.
Τι πρέπει να κάνουμε; Πώς μπορούμε να βρούμε και να διατηρούμε τη γαλήνη, την ικανοποίηση και τη χαρά που λαχταρούμε;

Μερικές απλές τεχνικές

– Προσδιορίστε και αξιοποιήστε τις προσωπικές σας δυνάμεις, που ενισχύουν την ευτυχία σας και σας κάνουν ακόμα πιο ισχυρούς. Αυτές οι στρατηγικές μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε πιο ενεργητικοί και να αποδίδετε καλύτερα. Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που αναγνώρισαν τη βασική τους δύναμη και τη χρησιμοποιούσαν με νέο τρόπο αύξησαν σημαντικά την ευτυχία και μείωσαν την κατάθλιψη.

– Ανακαλύψτε τα ισχυρά μυστικά της ευγνωμοσύνης! Θυμηθείτε ανθρώπους και καταστάσεις που σας βοήθησαν να αντιμετωπίσετε καλύτερα τις αντιξοότητες και δημιουργήστε ισχυρές σχέσεις με τους φίλους και την οικογένειά σας. Θα δείτε πώς το να αναπτύξετε μια στάση ευγνωμοσύνης για το παρελθόν και το παρόν σας θα σας φέρει ένα πνεύμα αισιοδοξίας και για το μέλλον σας.

– Βελτιώστε την ικανότητά σας να αναγνωρίζετε και να «γιορτάζετε» τις απλές απολαύσεις της ζωής! Ανακαλύψετε, επίσης, τις συνθήκες, τους ανθρώπους και τις σκέψεις που σας «ρίχνουν» και αποφύγετέ τες με κάθε κόστος.

– Αλλάξτε τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλός σας αντιμετωπίζει το άγχος, με μια καλή, ισχυρή, εύχρηστη τεχνική που σας βοηθά στην ανακούφιση του άγχους ή της θλίψης. Μάθετε πώς να εστιάζετε την προσοχή σας στον παρόν. Έχει αποδειχτεί πως η εστίαση στην παρούσα στιγμή είναι βασικό στοιχείο για την ευτυχία και ένα υγιέστερο μυαλό και σώμα.

ΠΗΓΗ: Harvard University

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept