Νερό, το καλύτερο καλλυντικό!

2.650

Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε το ανθρώπινο σώμα -στο σύνολό του- σαν ένα λουλούδι. Χωρίς νερό μαραίνεται και πεθαίνει. Έτσι και το δέρμα μας, όταν δεν ενυδατώνεται καλά, γίνεται θαμπό και άγριο, με αποτέλεσμα να δείχνουμε πιο κουρασμένοι και γερασμένοι, ανεξάρτητα από την ηλικία μας. Η μείωση των αποθεμάτων μας σε νερό συνδέεται με τη διαδικασία της γήρανσης. Όσο μεγαλώνουμε το δέρμα μας γίνεται πιο λεπτό και ξηρό. Ένα υγιές δέρμα αποτελείται περίπου από 70% νερό.

Ας μην ξεχνάμε ότι το δέρμα μας είναι εκτεθειμένο σε κάθε λογής εξωτερικές «επιθέσεις», όπως τα συνθετικά ρούχα, η αποτρίχωση, ο μολυσμένος αέρας, η πολλή ζέστη ή το κρύο, η ηλιακή ακτινοβολία κ.ά. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος εχθρός του δέρματος είναι… ο χρόνος. Κάθε στιγμή που περνάει, το δέρμα μας γερνάει, χάνει τη σφριγηλότατα και την ελαστικότητά του, φαίνεται πιο θαμπό και κουρασμένο και γεμίζει πιο εύκολα με «σημάδια», όπως ρυτίδες, λεκέδες, ελιές, κοκκινίλες κ.ο.κ.

Η σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας βοηθάει να φαινόμαστε πιο νέοι. Χωρίς το νερό, τα κύτταρα αφυδατώνονται και η αποκατάσταση της ισορροπίας όλου του οργανισμού, αλλά κυρίως του δέρματος, γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

 

Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας ομορφιάς του προσώπου, του σώματος αλλά και των μαλλιών!

Ξεκινώντας από τα μαλλιά μας, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία από τις βαφές, τα σεσουάρ, τα ψαλίδια ισιώματος και πολλά ακόμα, με αποτέλεσμα να χάνεται η πολύτιμη υγρασία από το εσωτερικό της τρίχας, η οποία φαίνεται πιο ξηρή, θαμπή και φριζαρισμένη.

Το ίδιο, όμως, συμβαίνει και με τη συχνή χρήση -ιδίως ακατάλληλων- καλλυντικών αποτριχωτικών ή προϊόντων καθαρισμού. Η επιδερμίδα του προσώπου και του σώματος ξηραίνεται, αφυδατώνεται, εμφανίζει λεπτές γραμμές και ξεφλουδίζει.

Όσο κι αν φροντίζετε το δέρμα σας, καμιά κρέμα, μάσκα ή λοσιόν δεν θα σας χαρίσει το πολυπόθητο αποτέλεσμα, αν δεν φροντίζετε να πίνετε αρκετό νερό στη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, πρέπει να τρώτε αρκετά φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι τροφές πλούσιες σε νερό και ενυδατώνουν τον οργανισμό. Ακόμη, το νερό συμβάλλει στο να εξαφανίζεται ευκολότερα το ανεπιθύμητο σμήγμα. Τέλος, είναι απαραίτητο να πλένετε καλά το πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια του ντεμακιγιάζ.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept