ΜΕΓΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ! Γυναίκα έχασε τα δόντια της κόβοντας την ινσουλίνη

93

Μία διαβηική γυναίκα από την Αυστραλία έχασε τα δόντια της όταν σταμάτησε την θεραπεία της προκειμένου να χάσει βάρος. Η Skye Simpson, 30 ετών, με συμπτώματα Διαβήτη 1, έχασε 30 κιλά σε έξι μήνες σταματώντας την αγωγή με ινσουλίνη και προκαλώντας τελικά μεγαλύτερα προβλήματα στην υγεία της.

Η Simpson, αισθητικός στο επάγγελμα, έπασχε από διαβητική βουλιμία (diabulimia) την οποία προκαλούσαν οι ενέσεις ινσουλίνης. «Δεν ήθελα να αφήσω το φαγητό, ούτε να γυμναστώ. Ήμουν πολύ τεμπέλα. Λάτρευα τα πατατάκια, το ψωμί και τα μπισκότα. Στην αρχή παρέλειπα μια ένεση την ημέρα. Μετά, καθώς το βάρος έπεφτε, συνήθισα και σε μερικές εβδομάδες τις έκοψα όλες. Ουσιαστικά, σταμάτησα την ινσουλίνη.»
Τα σωματικά συμπ΄τωματα της Simson είναι ανατριχιαστικά: » Στη αρχή έχαν τούφες από τα μαλλιά μου. Μετά η όραση μου θόλωσε. Ηλιθιωδώς, απλά αγνοούσα τα συμπτώματα και, ήθελα πολύ να γίνων λεπτή». Μέσα σε 18 μήνες νοσηλεύτηκε πολλές φορές και τα δόντια της άρχισαν να πέφτουν. Μια μόλυνμση των ούλων οδήγησε σε μια επέμβαση που άφησε τα ούλα γυμνά και εκτεθημένα.
«Τώρα, το κεφάλι μου δεν έχει μαλλιά σε διάφορα σημεία και δεν μπορώ να βγω από το σπίτι χωρίς τα εξτένσιον. Πρέπι να φοράω περούκα και μασέλα για την υπόλοιπη ζωή μου, έχασα την όραση μου γιατί να νεύρα μου εξασθένησαν, το στομάχι μου είναι ευαίσθητο και μπορώ να φάω μόνο συγκεκριμένες τροφές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Simpson ξαναρχισε τη θεραπεία με ινσουλίνη, ξαναπήρε 20 κιλά αλλά τα μαλλιά και δόντια της δεν έχουν αποκατασταθεί.
Με πληροφορίες από Fox News

Μπορεί επίσης να σας αρέσει