Τα συμπληρώματα διατροφής με ιχθυέλαιο δεν κάνουν αυτό που νομίζεις

803

Τα ιχθυέλαια είναι ένα δημοφιλές διατροφικό συμπλήρωμα, το οποίο, εξάγεται από τα λιπαρά ψάρια όπως είναι σαρδέλες, αντσούγιες, σκουμπρί και σολομός. Έχουν θετικό αντίκτυπο στον εγκέφαλο, ειδικά όταν πρόκειται για ήπια απώλεια μνήμης και κατάθλιψη και περιέχουν κυρίως δύο είδη ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, το εικοσαπεντανοϊκό οξύ (EPA) και το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA), τα οποία κάνουν καλό στο δέρμα και την καρδιά. Δεν ισχύει όμως αυτό για τους όλους…

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine έδειξε πως τα συμπληρώματα διατροφής με ιχθυέλαιο δεν εμποδίζουν την καρδιακή προσβολή ή τα εγκεφαλικά σε αυτούς που πάσχουν διαβήτη τύπου 2.

Οι ερευνητές έδωσαν σε 15,480 ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 συμπληρώματα διατροφής με ιχθυέλαιο ή κάποιο ψευδοφάρμακο και σύγκριναν τις εμφανίσεις καρδιαγγειακών συμβάντων, μεταξύ των οποίων καρδιακών προσβολών, εγκεφαλικών ή θάνατο από καρδιοπάθεια, όπως γράφει το  ladypapaya.com και τα  αποτελέσματα δεν έδειξαν σημαντική διαφορά μεταξύ των ομάδων για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Στην έρευνα, η οποία  δημοσιεύτηκε στην Cochrane Database of Systematic Reviews, ενισχύθηκε η άποψη ότι η αυξημένη  κατανάλωση άλφα-λινολενικού οξέος (ALA) από φυτικά τρόφιμα, παρείχαν προστατευτική δράση κατά της στεφανιαίας νόσου, της αρρυθμίας και άλλων καρδιαγγειακών επεισοδίων. 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept