Η φύλαξη της ινσουλίνης στο ψυγείο, μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητά της!

311

Πολλοί ασθενείς με διαβήτη αποθηκεύουν την ινσουλίνη τους σε λάθος θερμοκρασία στο ψυγείο τους και αυτό θα μπορούσε να μειώσει την αποτελεσματικότητά τους, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η ινσουλίνη πρέπει να φυλάσσεται σε ψυγείο σε θερμοκρασία μεταξύ 36 και 46 βαθμών Φαρενάιτ (2 έως 8 βαθμούς Κελσίου) και στους 30 έως 86 βαθμούς F (2 έως 30 βαθμούς Κελσίου) όταν μεταφέρεται από τον ασθενή σε στυλό ή φιαλίδιο, σύμφωνα με τους ερευνητές .

Η μελέτη που επικαλείται το healthday.com, περιελάμβανε 388 ασθενείς με διαβήτη στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, οι οποίοι τοποθετούσαν αισθητήρες θερμοκρασίας δίπλα στην ινσουλίνη τους στο ψυγείο και / ή στον σακχαρώδη διαβήτη τους  Οι αισθητήρες μετρούσαν τις θερμοκρασίες κάθε τρία λεπτά (έως και 480 φορές την ημέρα) και τα δεδομένα συλλέχθηκαν για μέσο όρο 49 ημέρες.

Μια ανάλυση 400 καταγραφών θερμοκρασίας (230 για ψυγείο και 170 για μεταφερόμενη ινσουλίνη) έδειξε ότι 315 (79%) είχαν αποκλίσεις από τις συνιστώμενες θερμοκρασιακές κλίμακες.

Κατά μέσο όρο, η ινσουλίνη που ήταν αποθηκευμένη στο ψυγείο ήταν εκτός συνιστώμενου εύρους θερμοκρασιών 11 τοις εκατό του χρόνου (ίση με 2 ώρες και 34 λεπτά την ημέρα), ενώ η ινσουλίνη που μεταφέρεται από ασθενείς ήταν μόνο εκτός συστάσεων για περίπου 8 λεπτά την ημέρα.

Η κατάψυξη ήταν ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα, με 66 αισθητήρες (17 τοις εκατό) να καταγράφουν θερμοκρασίες κάτω των 32 βαθμών F (0 βαθμοί C), που αντιστοιχούν σε 3 ώρες το μήνα κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τη μελέτη.

Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στην ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μελέτη του Διαβήτη, η οποία ολοκληρώθηκε στις 5 Οκτωβρίου στο Βερολίνο. Μια τέτοια έρευνα θεωρείται προκαταρκτική μέχρι να δημοσιευθεί σε περιοδικό που έχει αξιολογηθεί από ομότιμους.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept