Ένας στους 11 ανθρώπους είναι διαβητικός

Αυξάνονται τα ποσοστά παγκοσμίως- Ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια οι αδιάγνωστοι διαβητικοί σε όλο τον κόσμο

220

Σημαντική αύξηση των ανθρώπων με διαβήτη παρατηρείται τα τελευταία χρόνια καθώς στον διαβήτη τύπου 2 αυξήθηκαν κατά 274 εκατομμύρια και στον τύπου 1 έφτασαν στα 425 εκατομμύρια, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να μιλούν για «μάστιγα της εποχής».

Ωστόσο, ένας τεράστιος αριθμός ασθενών παραμένουν αδιάγνωστοι με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή τους. Την ίδια στιγμή οι εξελίξεις στην αποτελεσματική θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου είναι ραγδαίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ) ο ένας 1 στους 11 ανθρώπους στον κόσμο ζουν με σακχαρώδη διαβήτη, ενώ το 2030 εκτιμάται ότι στις ανεπτυγμένες χώρες η   αύξηση του επιπολασμού του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 θα φτάνει το 42%.

Το σοκαριστικό είναι ότι 1 στα 2 άτομα με διαβήτη, δηλαδή 212 εκατομμύρια άτομα στον κόσμο, είναι αδιάγνωστοι διαβητικοί. Στη Μεγάλη Βρετανία, το ποσοστό αυτό υπολογίζεται στο 30% του πληθυσμού και στην Ελλάδα στο 12% του πληθυσμού.

Θετικά ωστόσο, είναι τα νέα από πλευράς θεραπειών καθώς σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό «The Lancet» είναι ραγδαίες οι εξελίξεις τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία της νόσου, ενώ, δεν παρατηρείται ανάλογη αύξηση των θανάτων οι οποίοι οφείλονται στον ΣΔ τύπου 2, λόγω μείωσης των καρδιαγγειακών επιπλοκών.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept