Στην τελική ευθεία οι δοκιμές ανοσοθεραπευτικού εμβολίου για τον διαβήτη τύπου 1

83

insoulini-diabitis

Ελπιδοφόρα μηνύματα για τη δημιουργία ανοσοθεραπευτικού εμβολίου που θα καταπολεμά τον διαβήτη τύπου 1 και αυτή τη στιγμή γίνονται δοκιμές τελικής φάσης στο Χάρβαρντ.

Το αισιόδοξο αυτό μήνυμα απορρέει από συνέντευξη που έδωσε ο Σωτήρης Αδαμίδης, παθολόγος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαβήτη, στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή «104,9 Μυστικά Υγείας».
Σε ερώτηση σχετικά με τις ιατρικές μελέτες στο θέμα του διαβήτη και για το αν υπάρχει εξέλιξη για οριστική θεραπεία, ο κ.Αδαμίτης τόνισε:
«Είναι αρκετοί (διαβητικοί ) και βεβαίως ταλαιπωρούνται από τις φαρμακευτικές θεραπείες, κυρίως τις ενέσιμες. Εκείνο το οποίο ξέρουμε είναι, ότι υπάρχουν κάποιες πολλά υποσχόμενες μελέτες σε πολλά επίπεδα, με ενδεικτική αυτή της Denise Faustman από το Harvard, η οποία χρησιμοποιεί έναν πολύ απλό τρόπο διέγερσης του ανοσοποιητικού, κάτι άλλωστε που είναι πολύ της «μόδας» τελευταία για διάφορες μορφές καρκίνου ή αυτοάνοσα νοσήματα και είναι και πολύ σωστό. Από τη μελέτη της συναδέλφου, που βρίσκεται σε κλινική φάση 3, έχει βρεθεί, ότι το ανοσοποιητικό διεγείρεται με έναν παράγοντα, ο οποίος ανήκει στην ομάδα των εμβολίων. »
Ο κ. Αδαμίτης συμπλήρωσε πως «φαίνεται να εξαλείφεται ο σακχαρώδης διαβήτης και μάλιστα ο τύπου 1, χωρίς όμως να γνωρίζουμε ακόμη την επιβίωση αυτής της θεραπευτικής αποτελεσματικότητας» τονίζοντας πως τα μηνύματα είναι ελπιδοφόρα και σύντομα θα το δούμε στην πράξη «ίσως και μέσα στην επόμενη διετία».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει