Ο διαβήτης τύπου 2 είναι μια φλεγμονώδης νόσος

135
altΝέα στοιχεία ότι διαβήτης τύπου 2 είναι μια φλεγμονώδης νόσος έχουν στη διάθεση τους οι επιστήμονες.
 
Νεα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Δανία, περιγράφει τον τρόπο στα ποντίκια, κατά τα πολύ πρώιμα στάδια του διαβήτη τύπου 2, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που ονομάζονται μακροφάγα εισβάλλουν παγκρεατικό ιστό, απελευθερώνοντας μεγάλες ποσότητες κυτοκινών -προφλεγμονωδών πρωτεϊνών- που βοηθούν στην καταστροφή των κυττάρων βήτα που παράγουν ινσουλίνη.
 
Περισσότεροι από 360 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν διαβήτη τύπου 2, συμπεριλαμβανομένου και ένα 8% των Αμερικανών. Η ασθένεια μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρές καταστάσεις, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, τύφλωση, απώλεια των άκρων και νεφρική ανεπάρκεια.
 
Σε ανθρώπους που είναι υγιείς και δεν πάσχουν από διαβήτη, τα βήτα κύτταρα του παγκρέατος εκκρίνουν ινσουλίνη στην κυκλοφορία του αίματος, βοηθώντας στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα που αυξάνονται μετά το φαγητό.
 
Ένας από τους ερευνητές, ο Δρ Alexander Rosendahl λέει: «Η μελέτη μπορεί να δώσει νέες ιδέες, επιτρέποντας την ανάπτυξη αντιφλεγμονοδών θεραπειών που βασίζονται στη μείωση της επιβάρυνσης των ασθενών τύπου 2». Αυτές οι νέες θεραπείες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να συμπληρώσουν τις υπάρχουσες θεραπείες, όπως για παράδειγμα εκείνες που χρησιμοποιούν ανάλογα ινσουλίνης, προσθέτει ο ίδιος.
 
ΠΗΓΗ: medicalnewstoday.com
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept