Διαβήτης: αναγνωρίστε τα συμπτώματα

105
altΤο να αναγνωρίσει κάποιος τα συμπτώματα του διαβήτη δεν είναι πάντα τόσο εύκολο. Υπάρχουν, όμως, μερικές χαρακτηριστικές ενδείξεις…
Ο διαβήτης εμφανίζεται όταν υπάρχει πρόβλημα στο πάγκρεας, ένα όργανο υπεύθυνο για την παραγωγή της ινσουλίνης. Η αποτυχία αυτή του παγκρέατος επηρεάζει πολλά σημαντικά όργανα ακόμη, συμπεριλαμβανομένων της καρδιάς, των αιμοφόρων αγγείων, των νεύρων, των νεφρών και των ματιών, με κινδύνους για την υγεία.
Ο διαβήτης είναι μια ασθένεια που μπορεί να συμβεί σε μεγάλη ηλικία, αλλά δεν είναι ασυνήθιστο να επηρεάζει και παιδιατρικούς ασθενείς ή εφήβους. Μια έγκαιρη διάγνωση και ο έλεγχος των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή δυσάρεστων επιπλοκών που επηρεάζουν αυτά τα όργανα και των ζωτικών λειτουργιών οι οποίες σχετίζονται με αυτά.
 
Συμπτώματα
 
Τα κύρια συμπτώματα του μη διαγνωσμένου διαβήτη είναι τα εξής:
– αυξημένη δίψα
– υπερβολική κούραση
– ούρηση πιο συχνά από το συνηθισμένο, ιδιαίτερα τη νύχτα
– κνησμός
– ανεξήγητη απώλεια βάρους
– αργή επούλωση πληγών
– θολή όραση.
Στον διαβήτη τύπου 1 τα συμπτώματα είναι συνήθως πολύ προφανή και εμφανίζονται μάλλον γρήγορα, συνήθως μέσα σε λίγες εβδομάδες. Στον τύπο 2, ωστόσο, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν, ειδικά στα πρώτα στάδια, όταν δεν είναι ακόμη ιδιαίτερα εμφανή. Ο διαβήτης τύπου 3 επηρεάζει μόνο τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και εξαφανίζεται μετά τον τοκετό.
Μόλις διαγνωστεί ο διαβήτης, ανακουφίζονται γρήγορα τα συμπτώματα, εάν υπάρχουν η κατάλληλη φροντίδα και η επίβλεψη έμπειρων ιατρών και ειδικών.
 
ΠΗΓΗ: Diabete Ricerca
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept