Ιταλική έρευνα βρήκε τον μηχανισμό που προκαλεί διαβήτη τύπου 2

103
altΠολλές πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι οι περισσότερες από τις αιτίες του διαβήτη τύπου 2 ανευρίσκονται σε ένα είδος χρόνιας φλεγμονής του λιπώδους ιστού.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο διαβήτης τύπου 2 είναι πιο διαδεδομένος σε άτομα με κοιλιακή παχυσαρκία, αφού, εξαιτίας της μειωμένης φυσικής δραστηριότητας, η υπέρβαση του λιπώδους ιστού τείνει να μεταβάλλει επικίνδυνα κι άλλες μεταβολικές οδούς.
Είναι σαφές ότι η κατανόηση των μηχανισμών με τους οποίους προκαλείται στον λιπώδη ιστό φλεγμονή που μεταδίδει αρνητικά σήματα στο υπόλοιπο σώμα είναι απαραίτητη.
Σε μια νέα έρευνα, Ιταλοί ερευνητές έχουν βρει ότι μια ιντερλευκίνη, ένα μόριο που εμπλέκεται συνήθως σε άλλες διαδικασίες χρόνιας φλεγμονής, μεταφέρει αυτό το «μήνυμα».
Σε ποντίκια στα οποία η παρουσία αυτού του μορίου είχε καταργηθεί, παρόλο που εκτράφηκαν σε μια διατροφή που συνήθως προκαλεί διαβήτη, αυτά δεν νόσησαν.
Η έρευνα, εκτός από την αποσαφήνιση του θεμελιώδους ρόλου του μορίου αυτού, ανοίγει σημαντικές προοπτικές για τη θεραπεία του διαβήτη και για όλες τις συνθήκες της χρόνιας φλεγμονής.
 
ΠΗΓΗ: Diabete Ricerca
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept