Η επιβίωση των κυττάρων εξαρτάται από το πόση γλυκόζη καταναλώνουν

130
altΓνωρίζουμε ότι ο διαβήτης χαρακτηρίζεται από μια υψηλή συγκέντρωση γλυκόζης στο αίμα.
Αυτό μας κάνει να σκεφτόμαστε τη γλυκόζη ως μια ουσία «αρνητική», αλλά στην πραγματικότητα η γλυκόζη είναι το κύριο καύσιμο για όλα τα κύτταρα, αφού, μέσω της κατανάλωσής της, το κύτταρο είναι σε θέση να έχει απόθεμα ενέργειας για να εκτελεί τις ενέργειές του. Ο μεταβολισμός της γλυκόζης, ως εκ τούτου, είναι ένα βασικό μέρος της ζωής μας.
Σε μια νέα, πρωτοποριακή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο δημοφιλές περιοδικό «Science», οι συγγραφείς αποδεικνύουν, ωστόσο, ότι ο τρόπος που καταναλώνουν τα κύτταρα τη γλυκόζη μπορεί να είναι ένας βασικός μηχανισμός από μόνος του για να επιβιώσουν. Αν το κύτταρο μπορεί να κάνει αυτήν τη διαδικασία με αποτελεσματικό τρόπο, τη ζωή του θα είναι μακρά. Εάν χάσει κάποιον από τους συνήθεις μηχανισμούς ρύθμισης της κατανάλωσης γλυκόζης, είναι καταδικασμένο να πεθάνει.
Η έρευνα διεξήχθη σε κύτταρα ζύμης, αλλά οι μηχανισμοί φαίνεται να είναι δραματικά παρόμοιοι με εκείνους που βρέθηκαν σε ανθρώπους, ειδικά σε ό,τι αφορά έναν αρνητικό τρόπο ζωής ή μια κακή διατροφή.
Μοριακοί μηχανισμοί σε αιγοπρόβατα, ως εκ τούτου, μπορούν να εξηγήσουν πολλά από τα νοσήματα του ανθρώπου και σε αυτό επικεντρώνεται πλέον η έρευνα.
 
ΠΗΓΗ: Diabete Ricerca
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept