Φάρμακο για τη χοληστερόλη στη θεραπεία της ηπατικής στεάτωσης

113
altΗ ηπατική στεάτωση (ή λιπαρό ήπαρ) είναι μια κυτταρική παθολογία, λόγω της συσσώρευσης των τριγλυκεριδίων στο επίπεδο του ιστού ήπατος, που περιλαμβάνει μια σειρά από βλάβες, φτάνοντας έως τον κυτταρικό θάνατο.
Το ήπαρ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στις διαδικασίες της συσσώρευσης λίπους και, εφόσον είναι ένα βασικό όργανο στον μεταβολισμό, είναι υπεύθυνο για την αδρανοποίηση πολλών τοξικών ουσιών, η κίνηση των οποίων είναι κατά κύριο λόγο φλεβική (ως εκ τούτου, προκαλείται μια κατάσταση έλλειψης οξυγόνου).
Ο σκοπός μιας νέας μελέτης ήταν να αξιολογήσει εάν ένα αποτελεσματικό φάρμακο για τη θεραπεία της υψηλής χοληστερόλης (εζετιμίμπη) ήταν σε θέση να μειώσει την ηπατική στεάτωση.
Σύμφωνα με τους συντάκτες της φαρμακευτικής αγωγής της μελέτης, έχει αποδειχθεί χρήσιμο στη μείωση των επιπέδων της ηπατικής στεάτωσης, ενώ μόνη παρενέργειά του είναι ότι συνοδεύεται από μια επιδείνωση της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης.
 
ΠΗΓΗ: Diabete Ricerca
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept