«Διαγραφή» της γλυκόζης στα ούρα: άμυνα κατά του διαβήτη

118
altΌταν το σάκχαρο στο αίμα ανεβαίνει πάνω από μια ορισμένη τιμή (συνήθως 170-200 mg/dl), όλοι οι άνθρωποι χάνουν λίγη από την περίσσεια γλυκόζης, που πηγαίνει στα ούρα.
Η γλυκοζουρία (έτσι ονομάζεται η παρουσία γλυκόζης στα ούρα), ως εκ τούτου, θεωρείται μια αρνητική κατάσταση, επειδή δείχνει πως ο δείκτης της γλυκόζης του αίματος είναι πολύ υψηλός.
Από την άλλη πλευρά, αυτός είναι ένας μηχανισμός άμυνας του σώματός μας, όταν η γλυκόζη στο αίμα είναι πολύ υψηλή: είναι καλύτερα να «διαγραφεί» στα ούρα.
Αυτός ο μηχανισμός έχει χρησιμοποιηθεί από πολλές εταιρείες φαρμάκων, οι οποίες έχουν αναπτύξει νέα φάρμακα που είναι σε θέση να εξαλείψουν τη γλυκόζη μέσω των ούρων, ακόμη κι αν η παρουσία των επιπέδων σακχάρου στο αίμα είναι πάνω από το φυσιολογικό.
Αυτά τα φάρμακα, από τη φύση τους, δεν μπορούν να αποτρέψουν την επίφοβη υπογλυκαιμία, ενώ, αφαιρώντας τη γλυκόζη, οι άνθρωποι τείνουν να χάσουν απότομα σημαντικό βάρος.
Δύο σημαντικές μελέτες (από έναν Αμερικανό και έναν Ιταλό) δείχνουν πως με κάποιες διορθώσεις μπορούν να λειτουργούν καλά αυτά τα πολλά υποσχόμενα φάρμακα.
 
ΠΗΓΗ: Diabete Ricerca
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept