Αν ο σύντροφός σας έχει διαβήτη τύπου 2, μπορεί να πάθετε και σεις

100
altΗ είδηση ​​είναι πραγματικά περίεργη! Ο διαβήτης τύπου 2, στην πραγματικότητα, έχει μια ισχυρή γενετική συνιστώσα. Έτσι, ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου εξαρτάται κυρίως από τα γονίδια που οι γονείς περνάνε στα παιδιά τους.
Ωστόσο, γνωρίζουμε πλέον ότι τα γονίδια αλληλεπιδρούν με τον τρόπο ζωής μας. Με άλλα λόγια, είναι πιθανό οι γονείς μας να έχουν τα γονίδια που προδιαθέτουν για διαβήτη, αλλά, χάρη σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, εμείς να καταφέρουμε να τον αποφύγουμε.
Ο τρόπος ζωής, φυσικά, εξαρτάται επίσης από τους ανθρώπους με τους οποίους συζούμε. Ως εκ τούτου, εάν ο σύζυγός μας έχει διαβήτη τύπου 2, ίσως αυτό συνδέεται με έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής. Είναι πιθανό, λοιπόν, ο τρόπος ζωής του να επηρεάζει και τη δική μας, με αποτέλεσμα να νοσήσουμε από διαβήτη.
Αυτό το συμπέρασμα προέρχεται από την ανάλυση 6 μελετών, με τις οποίες αναλύθηκαν 75.498 ζεύγη ατόμων με διαβήτη. Εάν ο ένας σύζυγος έχει διαβήτη, υπάρχει μια πιθανότητα 26% να πάθει και ο άλλος.
Η ανακάλυψη αυτή έχει πολύ σημαντικές συνέπειες: εάν ένας εκ των συζύγων στο ζευγάρι είναι άρρωστος από διαβήτη, υπάρχει ένας ακόμη λόγος για τον υγιή εταίρο να προσπαθήσει να ακολουθήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής.
 
ΠΗΓΗ: Diabete Ricerca
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept