Μεγάλη μείωση της θνησιμότητας από διαβήτη στη Δανία

133
altΓνωρίζουμε ότι η επιστημονική βιβλιογραφία χτυπά συνεχώς συναγερμό για την υγεία των ατόμων με διαβήτη. Τα άτομα με διαβήτη έχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου, επιπλοκές και υψηλή θνησιμότητα.
Ωστόσο, μερικές φορές… ο συναγερμός λειτουργεί. Αυτό έδειξε μια μελέτη για τα άτομα με διαβήτη που παρακολουθούνται στενά από το Diabetes Center, στη Δανία.
Ο σκοπός αυτής της νέας δανικής μελέτης ήταν ακριβώς να εκτιμήσει αν η θνησιμότητα σε άτομα με διαβήτη έχει μειωθεί κατά την τελευταία δεκαετία κι αν αυτό οφείλεται στη βελτίωση της θεραπείας του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2.
Η μελέτη διεξήχθη σε 32.913 ασθενείς, εκ των οποίων πέθαναν οι 1.341. Το ποσοστό θνησιμότητας ανά έτος μειώθηκε κατά 5,5% στους άνδρες και κατά 3,3% στις γυναίκες, κυρίως από καρδιαγγειακή νόσο.
Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι η θνησιμότητα σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη μειώθηκε σε άνδρες και γυναίκες και ότι η μείωση της θνησιμότητας σε άνδρες με διαβήτη και επιπλοκές ήταν κατά πολύ υψηλότερη από τη μείωση της θνησιμότητας στον γενικό πληθυσμό. Με άλλα λόγια, η θεραπεία στα άτομα με διαβήτη ήταν υψηλότερη από αυτήν ατόμων που δεν είχαν διαβήτη!
 
ΠΗΓΗ: Diabete Ricerca
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept