Ένα χάπι-ρομπότ ίσως αντικαταστήσει τις ενέσεις ινσουλίνης

112
altΜια ομάδα ερευνητών στη «Rani Therapeutics», που χρηματοδοτείται από την Google, ανέπτυξε ένα ρομποτικό χάπι που δημιουργεί μια ελεγχόμενη και σταδιακή απελευθέρωση της ινσουλίνης στο σώμα του διαβητικού ασθενούς.
Το εργαλείο αποτελείται από ένα πολυμερές, εύπεπτο χάπι που απελευθερώνει το φάρμακο στο έντερο.
Το χάπι, το οποίο σχεδιάστηκε από τον ιδρυτή της «Rani Therapeutics», Mir Imran, θα χρησιμοποιείται κυρίως από άτομα με διαβήτη αλλά και σε άλλες περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητη η συνέχιση της θεραπείας με φάρμακα, όπως συμβαίνει στη ρευματοειδή αρθρίτιδα.
Ο επικεφαλής του σχεδίου της Google, Blake Byers, δήλωσε σχετικά: «Αυτή η επένδυση δεν ήταν ακριβώς στα σχέδιά μας, αλλά είμαστε ανοιχτοί σε ανθρώπους που μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης μας».
Μόνο στις ΗΠΑ, κάθε χρόνο δαπανώνται περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε φαρμακευτικές ενέσεις. Η ιδέα του Imran μπορεί να είναι πραγματικά επαναστατική από ιατρικής άποψης, αλλά και από την οπτική του μάρκετινγκ και του κέρδους.
Σε μία προκλινική μελέτη, το χάπι του Imran έχει αποδειχθεί πως είναι σε θέση να απορροφηθεί από το έντερο, μαζί με την κατάλληλη ποσότητα του φαρμάκου που βρίσκεται στην κλασική ένεση. Τώρα βρίσκεται υπό δοκιμή και θα πρέπει να δούμε τα τελικά αποτελέσματα της μελέτης.
 
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept