Ανακάλυψη νέων γονιδίων που σχετίζονται με τον διαβήτη 2

111
altΗ ενότητα είναι δύναμη. Ειδικά αν η ένωση προέρχεται από διαφορετικούς ανθρώπους!
Είναι γνωστό ότι ο διαβήτης τύπου 2 χαρακτηρίζεται από μια ισχυρή γενετική συνιστώσα. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι δεν υπάρχει μόνο ένα γονίδιο που προκαλεί την ασθένεια, αλλά μάλλον ένας συνδυασμός πολλών.
Δυστυχώς, πολλές μελέτες έχουν βρει -πολλές φορές- αντικρουόμενα αποτελέσματα, εν μέρει επειδή διεξάγονται σε διαφορετικούς πληθυσμούς. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα τού να βάλουμε όλες τις μελέτες μαζί.
Ως εκ τούτου, αυτή η τεράστια μελέτη περιέλαβε 26.488 άτομα με διαβήτη και 83.964 ελέγχους από την Ευρώπη, την Ασία, το Μεξικό και από τις περιοχές των ΗΠΑ όπου ζουν ιθαγενείς Αμερικανοί, με υψηλό επιπολασμό του διαβήτη.
Ανακαλύφθηκαν νέα γονίδια, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που εμπλέκονται στη λειτουργία του ανοσοποιητικού, όπως τα TMEM154, FAF1, MPHOSPH9 και POU5F1 – TCF19, τα οποία σχετίζονται με τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, καθώς και άλλα, όπως τα ARL15 SSR1 – RREB1, που ρυθμίζουν αντίστοιχα την ινσουλίνη και τη γλυκόζη νηστείας στο αίμα.
Η ανακάλυψη αυτών των γονιδίων μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για τη θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2.
 
ΠΗΓΗ: Diabete Ricerca
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept