Δεν φταίει πάντα ο διαβήτης

110
altΟ καλός έλεγχος της γλυκόζης στο αίμα είναι το κύριο εργαλείο για την πρόληψη επικίνδυνων επιπλοκών του διαβήτη.
Μεταξύ αυτών -εκτός από την αμφιβληστροειδοπάθεια και τη νεφροπάθεια- περιλαμβάνεται και η νευροπάθεια, μια επιπλοκή που προκαλεί επιδείνωση της λειτουργίας των νεύρων. Τα νεύρα που επηρεάζονται είναι κυρίως αυτά των ποδιών, αλλά επίσης, και της καρδιάς και των εντέρων.
Ιδιαίτερη σημασία έχουν τα νεύρα της καρδιάς. Στην πραγματικότητα, αυτά ρυθμίζουν πολλές από τις λειτουργίες του σημαντικού αυτού οργάνου. Η δυσλειτουργία των νεύρων της καρδιάς ονομάζεται αυτόνομη νευροπάθεια.
Για να αποφύγετε την αυτόνομη νευροπάθεια, ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να κρατήσετε το σάκχαρο στο αίμα σας υπό έλεγχο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.
Από μια νέα, σημαντική ιταλική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ορισμένα άτομα με διαβήτη τύπου 1 μπορεί επίσης να έχουν αντισώματα που βλάπτουν άμεσα τα νεύρα. Περισσότερα αντισώματα βλάπτουν τα νεύρα, ανεξάρτητα από τον διαβήτη.
Η είδηση αυτή ​​είναι πολύ χρήσιμη από κλινική άποψη. Αν έχετε αυτά τα αντισώματα, για παράδειγμα, μπορεί να πρέπει να τύχετε διαφορετικής μεταχείρισης, για να αποτρέψετε την αυτόνομη νευροπάθεια.
 
ΠΗΓΗ: Diabete Ricerca
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept