Ορμόνη βοηθά στη μεταμόσχευση νησίδων του παγκρέατος

97
altΗ μεταμόσχευση νησίδων του παγκρέατος είναι μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 1.
Ωστόσο υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν. Μεταξύ αυτών, η πιθανότητα απόρριψης των μεταμοσχευμένων νησίδων. Αυτό συμβαίνει επειδή, φυσικά, οι μεταμοσχευμένες νησίδες δεν θα «εγγραφούν» σε ένα σώμα που δεν είναι «εξοπλισμένο» για την υποδοχή τους, οπότε θα πρέπει να οικοδομηθεί μια νέα «περιοχή υποδοχής» η οποία θα επιτρέπει την επιβίωσή τους.
Ανάμεσα στα προβλήματα προφανώς ξεχωρίζει η ανάγκη για αρκετό αίμα για να μεταμοσχευτούν οι νησίδες, ώστε να λαμβάνουν τροφή και να είναι σε θέση να εισαγάγουν την ινσουλίνη που παράγεται.
Ο VEGF είναι ένας αυξητικός παράγοντας ο οποίος βοηθά την άφιξη του αίματος στα όργανα. Μια νέα μελέτη -η οποία διεξήχθη στις ΗΠΑ- έδειξε ότι τα κύτταρα των παγκρεατικών αγωγών εκκρίνουν VEGF και η παρουσία τους στη μεταμόσχευση παγκρεατικών νησίδων μπορεί να έχει έναν θετικό ρόλο για τη σωστή ένταξή τους στον οργανισμό. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μεγαλύτερη διάρκεια και την αποτελεσματικότητα της μεταμόσχευσης.
 
ΠΗΓΗ: Diabete Ricerca
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept