Οι διαβητικές γυναίκες αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

124
altΜια ανασκόπηση περισσότερων από 60 μελέτες έδειξε ότι οι γυναίκες με διαβήτη έχουν 27% υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου από τους άνδρες με διαβήτη.
 
Καθηγητής Rachel Huxley, από το Πανεπιστήμιο του Queensland, συνεργάστηκε με ερευνητές από τις κορυφαίες μονάδες της δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (UK) και The George Institute for Global Health. Ο ερευνητής από το Queensland είπε ότι η μελέτη ήταν η πρώτη που αποκαλύπτει ότι ο κίνδυνος του διαβήτη που σχετίζονται με εγκεφαλικό επεισόδιο διαφέρει σημαντικά σε γυναίκες και άνδρες.
 
«Παλιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι οι διαβητικές γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή από ότι οι άνδρες. Τώρα δείξαμε ότι αυτή η διαφορά μεταξύ των φύλων επεκτείνεται και σε εγκεφαλικό επεισόδιο» είπε ο καθηγητής Huxley .
 
«Τα δεδομένα συγκεντρώθηκαν από τα τρία τέταρτα ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 12.000 ατόμων που είχαν υποστεί εγκεφαλικά επεισόδια, θανατηφόρα και μη.
 
«Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε, σε σύγκριση με τους άνδρες με διαβήτη, οι γυναίκες με την πάθηση είχαν 27% υψηλότερο σχετικό κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, ακόμη και αφού ληφθούν υπόψη άλλοι παράγοντες κινδύνου, όπως η ηλικία και η αρτηριακή πίεση».
 
https://www.uq.edu.au
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept