Η σχέση διαβήτη – καρκίνου του παγκρέατος

103
altΣε καρκίνο του παγκρέατος μπορεί να οδηγήσει ο διαβήτης, δείχνει μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.
 
Σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται την Παρασκευή στο περιοδικό Annals of Surgical Oncology, οι γιατροί και οι μαθηματικοί αξιολόγησαν δεδομένα από το 1973 έως το 2013 και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μια χρονοεξαρτώμενη σχέση μεταξύ του διαβήτη και τον καρκίνο του παγκρέατος.
 
Ο Δρ Mehrdad Nikfarjam από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, δήλωσε ότι ο καρκίνος του παγκρέατος συχνά διαγιγνώσκεται όταν ο διαβήτης είναι σε προχωρημένο και ανίατο στάδιο. Ο διαβήτης είναι βασικά η αδυναμία του σώματος να παράγει ινσουλίνη για τη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Σε ορισμένους ασθενείς, τα επίπεδα σακχάρου είναι ένα πρόβλημα, ακόμη και αν το πάγκρεας παράγει επαρκή ποσότητα ινσουλίνης.
 
«Αυτό είναι ένα σημαντικό έγγραφο που αναδεικνύει για τους γιατρούς και τους ασθενείς με πρόωρη διάγνωση σακχαρώδη διαβήτη χωρίς προφανή αιτία, ότι θα πρέπει να γίνονται εξετάσεις για τη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος» σύμφωνα με τον Δρ Nikfarjam. Παρεμπιπτόντως, η παρουσία του διαβήτη θεωρείται μέτριος παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη ενός καρκίνου αργότερα στη ζωή.
 
ΠΗΓΗ: https://timesofindia.indiatimes.com
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept