Ο διαβήτης δεν είναι πλέον η κύρια αιτία τύφλωσης

103
altΝέα έρευνα αποκάλυψε ότι ο διαβήτης δεν είναι η κύρια αιτία τύφλωσης για τους ενήλικες που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία.
 
Η μελέτη εξέταση εξέτασε τα αίτια της τύφλωσης σε άτομα ηλικίας 16 έως 64 στην Αγγλία και την Ουαλία. Οι ειδικοί στο Moorfields Eye Hospital στο Λονδίνο εξέτασαν τον αριθμό των εγγεγραμμένων ως τυφλοί για το έτος 1999/2000 και τα συνέκριναν με τα δεδομένα από την περίοδο 2009/10.
 
Τα στοιχεία έδειξαν ότι μεταξύ της 1ης Απριλίου 1999 και 31ης Μαρτίου 2000, η ​​κύρια αιτία τύφλωσης στους ενήλικες που εργάζονται ήταν διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια και ωχροπάθεια (17,7%), δύο από τις μακροχρόνιες επιπλοκές του διαβήτη. Ακολουθούν οι κληρονομικές διαταραχές του αμφιβληστροειδούς χιτώνα (15,8%) και οπτική ατροφία (10,1 %).
 
Ωστόσο, κατά την ίδια περίοδο των 12 μηνών δέκα χρόνια αργότερα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι κληρονομικές διαταραχές του αμφιβληστροειδούς χιτώνα ήταν η πιο κοινή αιτία τύφλωσης αντιπροσωπεύοντας το 20,2% του συνόλου των περιπτώσεων εκείνο το έτος σε σύγκριση με 14,4% για τη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια/ωχροπάθεια.
 
Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, ο διαβήτης ήταν η κύρια αιτία τύφλωσης στους ενήλικες που εργάζονται στην Αγγλία και την Ουαλία από τουλάχιστον το 1963. Με τα ποσοστά του διαβήτη να αυξάνονται σημαντικά  κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, οι ειδικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η πτώση των ποσοστών τύφλωσης λόγω του διαβήτη μπορεί να αποδοθεί στη βελτίωση των ελέγχων των ματιών.
 
ΠΗΓΗ: diabetes.co.uk/
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept