Τα «γλυκά όνειρα» θεραπεύουν το διαβήτη;

122
altΌσοι δεν κάνουν καλό ύπνο ή δεν ξεκουράζονται επαρκώς παρουσιάζουν υψηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας ή διαβήτη, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Ειδικότερα, η μελέτη έδειξε ότι υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις σχέσης του ελλιπή ύπνου με την ικανότητα του οργανισμού να ρυθμίσει σωστά την τροφή που λαμβάνει αλλά και το σάκχαρο στο αίμα. Αυτό σημαίνει ότι άνθρωποι που στερούνται ύπνου είναι πιο πιθανό να είναι υπέρβαροι ή να εκδηλώσουν διαβήτη τύπου 2. Μάλιστα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, όσοι κοιμούνται μόνο για πέντε ή έξι ώρες κάθε βράδυ είναι επικίνδυνο να τρώνε πάρα πολύ. Καταλυτικό ρόλο στην υψηλή αρτηριακή πίεση αλλά και στην εκδήλωση διαβήτη παίζει και η εργασία σε βάρδιες σε συνδυασμό με τις ακανόνιστες συνήθειες ύπνου.  
 
Όσον αφορά στην μελέτη, εστίασε σε 1.811 εργαζόμενους σε αεροπορική εταιρεία, οι οποίοι είχαν διπλάσιες πιθανότητες να είναι υπέρβαροι, όπως και οι άνθρωποι που είχαν ένα πρότυπο πρωινών ωρών εργασίας.
 
Όπως αναφέρεται στη μελέτη: «Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι η εργασία με βάρδιες και τα προβλήματα ύπνου που προκύπτοντα, ασκούν μια μακρόχρονη αρνητική επίδραση στην υγεία του μεταβολισμού».
 
Οι ερευνητές παραδέχθηκαν ότι δεν είναι γνωστό πώς ακριβώς η έλλειψη ύπνου προκαλεί παχυσαρκία ή διαβήτη, αλλά είπαν ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο ύπνος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη και τη θεραπεία τους. Ζήτησαν μελέτες σχετικά με το πώς ο υγιής ύπνος μπορεί να ανατρέψει το διαβήτη.
 
ΠΗΓΗ: https://www.timeslive.co.za
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept