Χάπι που θα λαμβάνεται μια φορά την εβδομάδα για το διαβήτη;

106
altΠως θα σας φαινόταν ένα φάρμακο για το διαβήτη τύπου 2 που οι ασθενείς θα πρέπει να το λαμβάνουν μια φορά την εβδομάδα;
Ο FDA εξετάζει ένα τέτοιο φάρμακο. Κι αυτό δεν είναι η ινσουλίνη. Είναι μια ορμόνη που ονομάζεται αλμπιγλουτίδη (albiglutide).
 
«Επίσης, μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και οι άνθρωποι τείνουν να χάσουν βάρος, σε αντίθεση με την ινσουλίνη, όπου οι άνθρωποι μπορούν να κερδίσουν βάρος», λέει η ενδοκρινολόγος δρ Patricia Bononi.
 
Αυτή η ορμόνη ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος επιβραδύνοντας την κένωση στομάχου, αυξάνοντας την έκκριση της ινσουλίνης, καταστέλλοντας μια άλλη ορμόνη που αυξάνει το σάκχαρο του αίματος. Επειδή είναι μία πρωτεΐνη, θα πρέπει να χορηγείται με ένεση και όχι με χάπι.
 
Το νέο φάρμακο έχει εγκριθεί στην Ευρώπη, αλλά ακόμα δεν είναι διαθέσιμο στις Ηνωμένα Πολιτείες. Επισημαίνεται ότι η γνωμοδότηση από το FDA αναμένεται στα μέσα Απριλίου.
 
ΠΗΓΗ: https://pittsburgh.cbslocal.com
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept