Είναι καλές οι διαιτητικές μπάρες;

127
altΟι διαιτητικές μπάρες που χρησιμοποιούνται ως σνακ είναι πολύ δημοφιλείς στις μέρες μας. Μπορείτε να τις βρείτε στα σούπερ μάρκετ όλων των τύπων, με διάφορα εμπορικά σήματα και συνθέσεις.
Δεδομένου ότι δεν είναι φάρμακα, αλλά απλώς συμπληρώματα διατροφής, δεν υπόκεινται σε ειδικούς κανόνες πριν από τη διάθεσή τους στην αγορά. Αλλά πώς λειτουργούν;
Μια νέα βρετανική μελέτη που διεξήχθη σε ένα μικρό δείγμα υγιών ατόμων, αλλά με όλους τους κανόνες της αληθινής επιστημονικής έρευνας, έδειξε ότι η πρόσληψη σνακ που παρασκευάζονται από πρωτεΐνες γάλακτος και πολυδεξτρόζη στα διαστήματα ανάμεσα στα γεύματα είναι κατάλληλες για να περιορίσετε την όρεξή σας και, συνεπώς, την πρόσληψη τροφής.
Ωστόσο, η μελέτη δείχνει ότι δεν είναι όλες το ίδιο καλές.
Οι εθελοντές, στην πραγματικότητα, έλαβαν δύο διαφορετικά είδη τέτοιων σνακ. Μόνο το ένα από τα δύο λειτούργησε αποτελεσματικά. Το αποτέλεσμα ίσως οφείλεται στη δράση πολλών ορμονών, των οποίων η έκκριση διεγείρεται από αυτές τις ειδικές μπάρες. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τον μεταβολισμό της γλυκόζης, οι ασθενείς είχαν καλύτερο γλυκαιμικό προφίλ, κάτι που ίσως συνδέεται με τη μείωση της ορμόνης γκρελίνης.
 
ΠΗΓΗ: Diabete Ricerca
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept