Ύπουλη νόσος ο διαβήτης

107
altΟ διαβήτης, ιδιαίτερα ο τύπου 2, είναι μια ύπουλη νόσος.
Τα συμπτώματα είναι συχνά απόντα, τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια, και ίσως να μην παρατηρηθεί η παρουσία του υψηλού σακχάρου στο αίμα, αν δεν γίνει σωστή ανάλυση.
Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αναπτύξουν επιπλοκές του διαβήτη προτού ακόμη γίνει η διάγνωση. Δεν είναι ασυνήθιστο, για παράδειγμα, η διάγνωση του διαβήτη να γίνει από έναν οφθαλμίατρο, ο οποίος, κοιτάζοντας το πίσω μέρος του ματιού, θα αντιληφθεί την παρουσία διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας.
Σε μια νέα μελέτη, μια ομάδα Ιταλών ερευνητών επιδίωξε να αποδείξει, μέσω της ανάπτυξης της αμφιβληστροειδοπάθειας, την ύπαρξη διαβήτη σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, υπολογίζοντας, έτσι, πόσος χρόνος είχε περάσει μεταξύ της εμφάνισης της νόσου και της διάγνωσής της. Κατά μέσο όρο, περνούν περίπου 6 χρόνια!
Πάνω από 1.700 άτομα βρέθηκαν να πάσχουν από διαβήτη χωρίς να το ξέρουν. Για τον λόγο αυτόν, είναι σημαντική η έγκαιρη διάγνωση.
 
ΠΗΓΗ: Diabete Ricerca
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept