Το υψηλό σάκχαρο μπορεί να «θολώσει» τον εγκέφαλο

109
altΣίγουρα η παρουσία της υπογλυκαιμίας είναι ένα από τα πιο επίφοβα περιστατικά για εκείνους που έχουν διαβήτη.
Συχνά τα συμπτώματα είναι ήπια, αλλά, εάν έχετε διαβήτη, πρέπει σύντομα να μάθετε να τα αναγνωρίζετε, ώστε να είστε σε θέση να λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις (για παράδειγμα, να σταματάτε το αυτοκίνητο, αν οδηγείτε, να τρώτε μικρές ποσότητες υδατανθράκων ή, σε πιο σοβαρή υπογλυκαιμία, να πάρετε άμεσα γλυκόζη).
Αντίθετα, σε ό,τι αφορά το υψηλό σάκχαρο του αίματος, εκτός από σοβαρές περιπτώσεις, δεν προκαλεί συμπτώματα σύγχυσης. Ωστόσο, σε μια νέα, συναρπαστική έρευνα, οι επιστήμονες πήραν μια ομάδα από μεσήλικα άτομα με διαβήτη τύπου 2 και εξέτασαν τη λειτουργία του εγκεφάλου μέσα από ένα πολύπλοκο σύστημα, το οποίο βασίζεται στη μαγνητική τομογραφία. Αυτό το σύστημα είναι σε θέση να καταλάβει ποια και πόσα μέρη του εγκεφάλου μας εργάζονται κάθε στιγμή.
Οι εθελοντές έως τώρα, σε όλες τις συνήθεις κλινικές δοκιμές που έχουν σχεδιαστεί για την ανίχνευση πιθανών δυσλειτουργιών του εγκεφάλου, είχαν δείξει απόλυτα φυσιολογικές αντιδράσεις. Ωστόσο, μέσα από αυτό το πολύπλοκο σύστημα φάνηκε πως, αν το σάκχαρο στο αίμα είναι αυξημένο, ανιχνεύονται διαφορές στην εγκεφαλική δραστηριότητα, ειδικά όταν ο εγκέφαλος υποβάλλεται στις δοκιμές της κωδικοποίησης και της αναγνώρισης. Οπότε και τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να «θολώσουν» το μυαλό (αν και δεν αυτό είναι μόνο «κλινικά» μετρήσιμο ).
 
ΠΗΓΗ:Diabete Ricerca
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept