Τα κρούσματα διαβήτη έχουν διπλασιαστεί

100
altΗ συχνότητα του διαβήτη στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει σχεδόν διπλασιαστεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Annals of Internal Medicine.
 
Οι συγγραφείς της μελέτης διαπίστωσαν ότι αυτή η αύξηση του διαβήτη από 5,5% σε 9,3% του πληθυσμού των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών συνέβη ταυτόχρονα με την αύξηση του ποσοστού παχυσαρκίας στην Αμερική.
 
Καλύτερα εργαλεία ελέγχου, όπως ένα διαγνωστικό τεστ αιμοσφαιρίνης A1c βοηθούν στην πρόληψη περισσότερων περιπτώσεων διαβήτη, λένε οι ερευνητές.
 
Το 1988, περίπου το 16% των ατόμων που πληρούσαν τα κριτήρια για τον διαβήτη, δεν είχαν διαγνωστεί από γιατρό. Αυτός ο αριθμός μειώθηκε σε 11% το 2010. Επειδή ο συνολικός αριθμός των διαβητικών στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει αυξηθεί σε περίπου 21 εκατ., οι συντάκτες της μελέτης αναφέρουν ότι ο αριθμός των εκτιμώμενων αδιάγνωστων περιπτώσεων σε περίπου 2,3 εκατομμύρια (ο ίδιος κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών).
 
«Η ελπίδα μου, και προφανώς η ελπίδα όλων, είναι ότι το 11% θα περιοριστεί ακόμα περισσότερο, καθώς υπάρχει βελτιωμένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη για όλους τους Αμερικανούς» είπε ο Δρ Martin Abrahamson, ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη.
 
Οι ειδικοί προβλέπουν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που πάσχουν από διαβήτη θα φτάσει 44 εκατομμύρια από 2034, αν τα πράγματα δεν αλλάζουν.
 
ΠΗΓΗ: CNN
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept