Ο έλεγχος του διαβήτη 1 εμποδίζει τις ασθένειες των χεριών

129
altΟ διαβήτης τύπου 1 είναι αυτοάνοση ασθένεια, που προκαλείται από μια επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος στα κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη.
Όπως όλα τα αυτοάνοσα νοσήματα, ο διαβήτης συνδέεται με άλλες παρόμοιες ασθένειες (η πιο κοινή είναι η Κοιλιοκάκη). Ανάμεσα σε αυτές υπάρχουν, επίσης, πολλές ασθένειες των χεριών, οι οποίες συνήθως εμφανίζονται κατά την τρίτη ηλικία.
Κάποια άτομα με διαβήτη τύπου 1 εγγράφηκαν σε μια πρωτοποριακή μελέτη και εξετάστηκαν για την παρουσία μυοσκελετικών επιπλοκών στα χέρια, όπως η κόλλα capsulitis (σύνδρομο παγωμένου ώμου), το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, η στενωτική τενοντοελυτρίτιδα καμπτήρα τένοντα του δακτύλου και η σύσπαση Dupuytren.
Οι επιπλοκές ήταν παρούσες στο 68% της ομάδας ελέγχου. Η παρουσία τους, όμως, ήταν συναφής με την ηλικία, το φύλο, τη διάρκεια του διαβήτη, τη νευροπάθεια και την αμφιβληστροειδοπάθεια.
Με άλλα λόγια, χάρη στους εθελοντές που συμμετείχαν στη μελέτη για ένα τέταρτο του αιώνα, τώρα ξέρουμε ότι ο έλεγχος του σακχάρου στο αίμα εμποδίζει τις ασθένειες και τον πόνο στα χέρια.
 
ΠΗΓΗ: Diabete Ricerca
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept